06/10/2024
IMG_20230409_130517

Šef stručnog štaba FK Sloga Doboj, Vlado Jagodić, na meču dvadeset u petog kola Premijer lige BiH, u Zenici protiv FK Sarajevo, ujedno je zabilježio 518. utakmicu na kojoj je tokom trenerske karijere sa klupe predvodio jedan klub.

Inače, trener Jagodić je rekorder prema broju klubova u BiH koje je vodio kao šef stručnog štaba, vodio je devet klubova u BiH u tri različita ranga takmičeja, kao i dva kluba u inostranstvu, te je bio i selektor U-21 reprezentacije BiH, a najviše puta bio je šef stručnog štaba FK Borac Banjaluka, čak u pet navrata bio je strateg banjalučkog kluba, sa kojim je bio i prvak BiH u sezoni 2010/11.

U razgovoru sa novinarom portala sportskevijesti.com podvukao je da u posljednje vrijeme preuzima isključivo “davljenike”, a sa ciljem da ih izbavi iz nedaća onoliko koliko je to u njegovoj moći, također je spomenuo i to da iz FK Borac Banjaluka, kluba u kojem je, dakle, u najviše navrata radio, nisu ispali posve korektni u sezoni 2020/21, u sezoni kada su Banjaučani osvojili naslov prvaka BiH, ponajviše iz razloga što se ne spominju zasluge trenera za prvu polusezonu, kada je popularni “Vladika” kao šef stručnog štaba predvodio ovaj klub.

Trener Jagodić dotakao se nekoliko različitih tema kroz razgovor sa novinarom portala sportskevijesti.com, a u sljedećem video prilogu u režiji našeg portala možete poslušati i pogledati kompletan razgovor:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *