06/10/2024
IMG_20230426_164806

Odigrana su tri susreta današnjeg programa dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH, susreti u Čitluku, Tuzli, i u Trebinju.

Zrinjski Mostar – Sarajevo 2:3

Na stadionu “Bare” u Čitluku danas su se u okviru dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH sastali Zrinjski iz Mostara i Sarajevo.

Sarajevo je bolje ušlo u meč, u 14. minuti golom Oliveire došlo do vodstva od 1:0, da bi domaći u 44. minuti pogotkom Ćužea poravnali na 1:1, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku Sarajlije u 53. minuti pogotkom Varešanivića dolaze do nove prednosti, ovoga puta od 2:1, a potom pogotkom Oliveire u 63. minuti i do 3:1, ali Mostarci u 84. minuti golom Jukića smanjuju prednost gostiju na 3:2, no ubrzo ostaju sa igračem manje na terenu, s obzirom da je u 89. minuti crveni karton dobio Barišić, i naposlijetku je rezultat od 3:2 za sarajevski tim bio i krajnji epilog ovog duela.

Sarajevo je ovom pobjedom sada na trećoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Zrinjski unatoč porazu ostao lider ovosezonskog prvenstva.

Tuzla City – Posušje 3:1

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas je odigran susret dvadeset i sedmog kola Premijer lige BiH, sastali su se Tuzla City i Posušje.

Tim iz Posušja je idealno ušao u meč, i već u 8. minuti pogotkom Georgijevića došao do vodstva od 1:0, za ujedno i rezultat prvog poluvremena, no u nastavku domaći golom Hadžića u 63. minuti poravnavaju na 1:1, zatim golom Mehmedovića u 67. minuti dolaze do preokreta i vodstva od 2:1, a onda u 72. minutu pogotkom Kuzmanovića i do 3:1, što je bio i krajnji rezutat meča.

Tuzla City je ovom pobjedom sada na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Posušje nakon poraza sada na devetoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Leotar Trebinje – Sloboda Tuzla 0:0

Stadion “Police” u Trebinju danas je bio mjesto odigravanja susreta dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH, sastali su se Leotar i Sloboda iz Tuzle.

Ovaj meč je, generalno, ponudio nešto bolju igru domaćeg tima, i defanzivno orijentisane goste iz Tuzle, a naposlijetku se okončao onako kako je i počeo, dakle 0:0, neriješeno uz podatak da su domaći susret završili sa igračem manje, s obzirom da je u 92. minuti crveni karton dobio Georgijev.

Ovom podjelom bodova Leotar je sada na desetoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Sloboda na jedanaestoj poziciji ovosezonskog prvenstva.

Tabela nakon nepotpunog dvadeset i osmog kola Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *