07/10/2024
FB_IMG_1683395532349

Odigrana su preostala dva susreta današnjeg programa tridesetog kola Premijer lige BiH, susreti u Tuzli i u Širokom Brijegu.

Tuzla City – Sloga Doboj 1:2

Na stadionu “Tušanj” u Tuzli danas su se u okviru tridesetog kola Premijer lige BiH sastali Tuzla City i Sloga iz Doboja.

Ekipa Tuzla City je bolje ušla i meč, i nakon što je nogometaš Sloge Milanović zatresao vlastitu mrežu u 8. minuti došli do prednosti od 1:0, no Sloga u 23. minutu golom Krstovskog poravnava na 1:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena, da bi u nastavku, u 85. minuti Dobojlije golom Kulenovića došlo do vodstva od 2:1, što je bio i konačni epilog ovog duela.

Sloga je ovom pobjedom sada na sedmoj poziciji prvenstvene tabele, dok je Tuzla City sada osmoplasirani tim prvenstva.

Široki Brijeg – Posušje 1:1

Na stadionu “Pecara” u Širokom Brijegu danas su se u okviru tridesetog kola Premijer lige BiH sastali Široki Brijeg i Posušje.

Posušaci su bolje otvorili meč, i golom Rozića u 21. minuti poveli sa 1:0, međutim, u 40. minuti domaći golom Mašića poravnavaju na 1:1, što je bio ishod, ne samo prvog poluvremena, već i čitavog meča.

Ovom podjelom bodova Široki Brijeg je sada na četvrtom mjestu prvenstvene tabele, dok je Posušje sada devetoplasirani tim prvenstva.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog trudesetog kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *