06/10/2024
16851050322713

Pionirska, odnosno, U-15 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odgovarajuću selekciju Crne Gore u finalnom susretu 11. Međunarodnog memorijalnog turnira „Josip Katalinski-Škija“.

Rezultat meča glasio je 2:0 u korist pionirske reprezentacije BiH, a strijelac oba pogotka bio je Matej Deket, u 49. minuti i u 55. minuti, inače, nogometaš koji je proglašen i za najboljeg igrača turnira.

U susretu za treće mjesto selekcija Grada Beograda je u Zenici sa 7:1 pobijedila pionire Čelika iz Zenice, dok je u Doboj-Kaknju u meču za peto mjesto Albanija rezultatom 2:0 bila bolja od zajedničke selekcije Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Pehare i priznanja učesnicima memorijala uručili su član Izvršnog odbora NS/FS BiH Muris Jabandžić, v.d. generalni sekretar Adnan Džemidžić i udovica pokojnog Škije, Jasna Katalinski.

Inače, turnir se tradicionalno odražava u čast Josipa Katalinskog-Škije, nekadašnjeg nogometaša i jedne od najvećih legendi bosanskohercegovačkog nogometa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *