06/10/2024
FB_IMG_1686314152144

U sezoni 2022/23 se na klupskom stadionu, stadionu “Mlakve” u Novom Gradu igrala Premijer liga BiH, domaće mečeve je na tom stadionu igrao FK Borac iz Banjaluke, a naredne sezone odlukom Fudbalskog saveza RS, zvanično će se igrati treći rang nogometnog takmičenja u BiH, Druga liga RS – grupa Zapad, gdje je iz Prve lige RS izbačena Sloboda iz Novog Grada.

“Fudbalski klub Sloboda iz Novog Grada nije ispunio uslove u postupku licenciranja za učešće u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske za sezonu 2023/24. i u skladu sa Pravilnikom o licenciranju gubi status prvoligaša, te će se u narednoj takmičarskoj sezoni takmičiti u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa zapad.

Ovom prilikom, prema ranijoj odluci Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Republike Srpske, odigraće se utakmice plej-ofa za popunu m:tel Prve lige Republike Srpske između FK Modriča Alfa i FK BSK. (Banjaluka) se neće igrati jer će Modričani zadržati status prvoligaša, dok će BSK kao drugoplasirani tim drugoligaša zapad, po teritorijalnoj pripadnosti, steći status prvoligaša.

Odlukom Komisije za hitna pitanja FSRS, ukoliko jedan od klubova odustane od takmičenja ili ne prođe proces licenciranja, njegovo mjesto zauzima drugoligaš iz doigravanja po teritorijalnoj pripadnosti, kluba. koji su odustali od takmičenja ili nisu prošli proces licenciranja” – navodi se u saopštenju iz FS RS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *