05/10/2024
FB_IMG_1686837963568

Navijačka grupa “Fukare Tuzla” saopštenjem za javnost etiketirala je biznismena iz Gradačca, Nurdina Peštalića, kao krivca za propast NK Zvijezda Gradačac, i kao nepoželjnu osobu u FK Sloboda Tuzla, a saopštenje prenosimo u nastavku teksta:

“Obavještavamo naše drage sugrađane i navijače FK Sloboda Tuzla da “Obavještenje” trenutnih “grobara” kluba nije prošlo neopaženo.

Ovim putem želimo istaknuti našu iskrenu zabrinutost radi (ne)namjernog odugovlačenja gospode Džambića i Šećerbegovića o izboru nove garniture ljudi koji će voditi klub. (Ne)svjesno pomjerajući datume izbora dovode u pitanje i narednu sezonu našeg kluba. Dok većina klubova kako u prvoj tako i u drugoj federalnoj ligi ima riješen igrački i stručni kadar, organizovane pripreme za narednu sezonu, mi u tome “tapkamo” u mjestu.

Navijači trenutno ne znaju sa kojim igračkim kadrom raspolažemo, kao ni to koliko igrača je uopšte ostalo u klubu, te ko čini stručni štab. Ova situacija je amaterizam neke nove kategorije.

Poručujemo da se sastanak sa gospodinom Husićem održi što prije, te da nismo i nećemo zaboravit da je “anonimni privrednik” iz Gradačca označeni “grobar” naših sportskih prijatelja NK Zvijezda, koji je pravio velike probleme u radu istoimenog kluba u sezoni iza nas. Vaše igranke vodite, ali ne preko imena Slobode.” – navodi se u saopštenju koje potpisuju “Fukare Tuzla 1987”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *