06/10/2024
IMG_20230620_205116

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ugostila je, u okviru susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj, na stadionu „Bilino polje“ u Zenici selekciju Luksemburga.

Bosna i Hercegovina – Luksemburg 0:2

Na stadionu “Bilino polje” u Zenici nogometna reprezentacija BiH ugostila je u okviru susreta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj selekciju Luksemburga, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Reprezentacija Luksemburga napadački je ušla u ovaj meč i već u uvodnim minutama, tačnije u 4. minuti pogotkom Borgesa Sanchesa došla do vodstva od 1:0, za ispistaviće se, ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta selekcija BiH je nastojala doći do pogotka, u 56. minuti je imala idealnu priliku za to, no Hadžiahmetović je promašio jedanaeaterac, i ostala je rezultatska prednost za Luksemburg.

U 74. minuti uslijedila je kazna za promašeni jedanaeaterac, Sinani postiže pogodak za goste, koji dolaze do 2:0, što se ispostavilo i kao konačni rezultat ovog duela.

Selekcija BiH je ovim porazom ostala gotovo bez šansi da se preko kvalifikacija domogne plasmana na prvenstvo Evrope, dok je Luksemburg pobjedom napravio veliki korak prema plasmanu na smotru najboljih evropskih selekcija.

Tabela nakon četiri odigrana kola grupe “J” kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *