29/09/2024

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Faruk Hadžibegić, saopštenjem za javnost istakao je kako je razočaran ponašanjem poznatog političara, Semira Efendića, vezano za komentarisanje njegovog rada, a saopštenje prenosimo u nastavku teksta:

“Sat vremena, nakon utakmice, odgovarao sam na pitanja novinara, kako bih pokazao svima da ne bjezim od vlastite odgovornosti.

Svjestan sam svoje odgovornosti, a u narednim danima ce biti prilike i da dodatno dam odredjenja pojasnjenja. Moglo je i moralo bolje, a predmet analize ce biti, zasto nije!

Medjutim, ono sto me zalosti kao covjeka, jeste cinjenica da sada o poziciji selektora raspravljaju i odredjenji politicari, medju kojima je i Semir Efendic, koji vjerovatno na taj nacin zeli sakupiti sebi odredjene politicke poene, pa se sluzi populistickim izjavama.

Nikad ne komentarisem politiku, niti politicare, a N/FSBiH je ustrojen mnogo prije nego cu ja doci za selektora, pa sam ja pogresna adresa i ne dopustam da se preko mojih ledja vode politicki obracuni.

Sta god ko mislio, ja volim Bosnu i Hercegovinu, svim srcem, a politika me nikad nije interesovala, a posebno ne politicari, skloni populizmu.

Obojica smo javne osobe, a i o radu gospodina Efendica bi se dalo polemisati, ali i o nekim drugim stvarima, ali nikad ne bih sebi dopustio da komentarisem nekoga ili nesto, sto nije moj dijapazon djelovanja, za razliku od mnogih!

Vrijeme ce suditi, Savez presuditi, ali molim politicare da na meni i reprezentaciji ne sakupljaju jeftine politicke poene!” – istakao je Faruk Hadžibegić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *