23/09/2024

Ugledni Transfermarkt je ažurirano najnoviju listu tržišno najvrijednijih igrača u klubovima Premijer lige BiH u ovom trenutku.

Tako trenutno najveću tržišnu vrijednost ima prvotimac FK Sarajevo, Dal Varešanović, koji vrijedi tačno 1 milion eura, a slijede ga prvotimac HŠK Zrinjski Mostar, Nemanja Bilbija, koji vrijedi 800.000 eura, te odnedavno klupski saigrač u redovima FK Sarajevo, Kolumbijac Kevin Viveros, koji vrijedi 750.000 eura.

Listu od pet tržišno najvrijednijh igrača klubova Premijer lige BiH još čine i prvotimac FK Sarajevo, Brazilac Renan Oliveira koji vrijedi 700.000 eura, te prvotimac NK Široki Brijeg, Nigerijac Stephen Chinedu, koji vrijedi 650.000 eura.

Zanimljivo je da su među sedam tržišno najvrijednijh igrača klubova Premijer lige BiH čak petorica prvotimaca FK Sarajevo, s obzirom da su pored, gore navedene trojice, među sedmoricom još i Almedin Ziljkić i nogometaš iz Gane, Francis Kyremeh, obojica vrijede po 600.000 eura.

Na listi, na osmom mjestu sa vrijednošću od 600.000 eura, trenutno se nalazi i nogonetaš iz Brazila, Santos Rodrigues, a koji je u međuvremenu napustio redove FK Željezničar iz Sarajeva, te više nije igrač nekog kluba iz Premijer lige BiH.

Petnaest tržišno najvrijednijih igrača klubova Premijer lige BiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *