06/10/2024
FB_IMG_1688569783918

Nekadašnji vođa navijačke grupe FK Sloboda Tuzla, “Fukare Tuzla 1987”, Mirza Karač, ovu navijačku grupu nazvao je “plaćenicima”, barem prema saopštenju koje potpisuje ova navuhačka grupa, a koje prenosimo u nastavku teksta:

“Da ne prođe ispod radara “bivši” vođa i član Fukara, koji je tokom cijelog procesa nakon ispadanja potkopavao Fukare i naš rad, prozivao i danas proziva da smo plaćenici. Mirza Karač je njegovo ime. Iznesi nam dokaze koje imaš, da nas je neko kupio i plaćao.

Evo naš dokaz, do ovog momenta se na tribini pjevala, svaku utakmicu, nama svima poznata pjesma protiv tadašnjeg gradonačelnika. Nakon ovih sastanaka više nije, dok si ti i dok su tvoji poltroni bili na tribini.

Rat sa Azmirom Husićem je započeo preko leđa Fukara zbog “farbanja busa” tadašnjeg busa koji je kupio Azmir za svrhe korištenja FK Sloboda Tuzla. Inače Karačev šura je farbao bus i pokušali su izlevatiti Azmira za dodatne novce i kada on nije nasjeo na to ovaj je iskoristio to da se okrene protiv Azmira Husica preko leđa navijačke skupine Fukare Tuzla.

Dobro svi znamo ko je Mirza Karač i kolika mu je cijena. Imamo mnogo toga da iznesemo u javnost za ovoga “slobodaša” ali ne želimo da dodatno oduzimamo sebi dragocijeno vrijeme. Takođe grobar Slobode koji pokušava ući u Skupštinu. Slike pogledajte ispod texta.

Takođe želimo da naglasimo da ova garnitura koja vodi trenutno skupinu želi da naglasi da ni jedna politička stranka neće imati uticaj na njih i da javno smo protiv politike među navijačima!” – navodi se u saopštenju koje potpusuju “Fukare Tuzla 1987”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *