29/09/2024

U Bakuku, glavnom gradu Azerbejdžana, večeras je odigran u meč prvog pretkola Konferencijske lige, sastali su se predstavnik Bjelorusije Dinamo iz Minska i predstavnik BiH, Željezničar iz Sarajeva.

Dinamo Minsk (Bjelorusija) – Željezničar Sarajevo 1:2

U Bakuu su se večeras u okviru uzvratnog meča prvog pretkola Konferencijske lige sastali predstavnik Bjelorusije Dinamo iz Minska i predstavnik BiH, Željezničar iz Sarajeva.

Prvi dio mečq ovog duela protekao je u nešto boljoj igri Željezničara, a kao plod toga je u 44. minuti stiglo i vodstvo za Sarajlije, i to ja način da je nogometaš Dinama, Sachivko, zatresao vlastitu mrežu, za ujedno i rezultat sa kojim se otišlo na odmor između dva poluvremena, da bi u nastavku Dinamo u 64. minuti golom Sedka poravnao na 1:1, no Željezničar u 78. miniti golom Krpića dolazi do novog vodstva, ovoga puta rezultatom 2:1, što se ispostavilo i kao konačni epilog ovog duela.

Željezničar je ovom pobjedom, i sa ukupnih 4:3, izborio plasman u drugo pretkolo takmičenja, gdje će Sarajlije snage odmjeriti sa azerbejdžanskim klubom Neftchi iz Bakua.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *