29/09/2024

Fudbalski klub Sarajevo je večeras, u okviru uzvratnog susreta prvog pretkola Konferencijske lige, na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ u Sarajevu ugostio ekipu Torpeda iz Kutisia iz Gruzije.

Sarajevo – Torpedo Kutaisi (Gruzija) 1:1 (1:3)

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, večeras je odigran uzvratni susret prvog prekola Konferencijske lige između Sarajeva i gruzijskog Torpeda iz Kutaisia, a ekipa portala sportskevijesti.com posjetila je ovo nogometno zdanje i medijski popratila ovaj zanimljiv susret.

Ekipa Sarajeva je napadački ušla u ovaj meč i već u uvodnim minutama počela stvarati prilike, da bi u 12. minuti domaći došli i do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Ziljkić, što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na odmor između dva poluvremena.

U nastavku susreta Sarajevo je kontrolisalo igru, te čuvalo stečenu prednost, dok je Torpedo u nekoliko navrata opasno zaprijetio, što iz igre ili prekida, no bez rezultatskih promijena.

Kada se činilo da će susret biti okončan rezultatom 1:0, Torpedo u 90. minuti dolazi do pogotka i poravnanja na 1:1, strijelac je bio Gigauri, a što je bio i konačni rezultat poslije regularnog toka meča, te se zbog neriješenog ishoda iz prvog meča ušlo se u produžetke.

U produžetcima pogodaka nije bilo, te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a nakon kojih je rezultatom 3:1 konačnu pobjedu ostvario Torpedo.

Ovom pobjedom je Torpedo, sa ukupnim rezultatom 4:3, izborilo drugo pretkolo Konferencijske lige, gdje će Gruzijci odmjeriti snage sa azerbejdžanskim klubom Gabala, dok je Sarajevo eliminisano iz daljeg toka takmičenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *