06/10/2024
1000011188

Odigran je prvi meč trećeg kola Premijer lige BiH, meč u Sarajevu, između Sarajeva i Posušja.

Sarajevo – Posušje 3:0

Na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta trećeg kola Premijer lige BiH sastali Sarajevo i Posušje, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog meča proticalo je u terenskoj inicijativi Sarajeva, čiji nogometaši nešto bolju igru u odnosu na rivala krunišu pogotkom u 45. minuti, odnosno, domaći dolaze do prednosti od 1:0, strijelac pogotka bio je Oliveira, za ujedno i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča otvorena i napadačka igra oba tima, a takva igra se isplatila Sarajevu, koje u 69. minuti dolazi do prednosti od 2:0, strijelac pogotka bio je Ziljkić iz jedanaesterca.

U 75. minuti već je bilo i 3:0 u korist Sarajeva, te je tada bilo izvijesno da se gosti rezultatski više ne mogu vratiti u meč, ponovo je strijelac pogotka bio Ziljkić, za ujedno i konačni epilog ovog duela.

Sarajevo je ovim trijumfom sada na skoru od šest bodova iz dva odigrana meča, dok je Posušje poslije dvije utakmice još uvijek bez bodova.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog trećeg kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *