06/10/2024
1000011321

Odigran je posljednji meč današnjeg programa trećeg kola Premijer lige BiH, meč u Sarajevu, između Željezničara i Borca iz Banjaluke.

Željezničar Sarajevo – Borac Banjaluka 2:0

Na stadionu “Grbavica” u Sarajevu večeras su se u okviru susreta ttećeg kola Premijer lige BiH sastali Željezničar i Borac iz Banjaluke, a ekipa portala sportskevijesti.com je posjetila ovo nogometno zdanje, i medijski popratila zanimljiv susret.

Prvo poluvrijeme ovog meča proticalo je u terenskoj inicijativi Željezničara, no dimaći jusu bili konkretni u završnici, odnosno, nisu uspjeli postići pogodak, dok je Borac tek povremeno prijetio iz kontra napada, i naposlijetku je rezultat nakon prvih četrdeset i pet minuta bio onaj početni, neriješeno bez pogodaka, a u nastavku meča, u svojoj prvoj akciji, Željezničar dolazi do pogotka i prednosti rezultatom 1:0, strijelac je bio Mekić.

U 54. minuti na semaforu je već stajalo i 2:0 u korist Željezničara, strijelac pogotka po drugi put na meču bio je Mekić, a na kraju se taj rezultat ispostavio i kao konačni na susretu.

Željezničar je tako pobjedom otvorio novu sezonu u okviru Premijer lige BiH, dok je Borac prvenstvo otvorio, dakle, porazom.

Tabela Premijer lige BiH nakon nepotpunog trećeg kola:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *