06/10/2024
IMG_20231115_145545

Dana 14. novembra, u kino sali JU “KSC Vogošća, upriličena je svečanost povodom obilježavanja stotinu godina postojanja Nogometnog kluba Ozren iz Semizovca.

Uz početak manifestacije sa himnom Bosne i Hercegovine, te uz prigodan kulturno-zabavni program, kao i prikazivanjem dokumentarnog filma o postojanju kluba, brojni gosti imali su priliku oživjeti uspomene na stogodišnje postojanje ovog vogošćanskog kluba.

Među gostima su bile brojne ličnosti iz svijeta sporta, kulture, te generalno iz javnog života, a najzaslužnijim sportistima, kao i onima koji su pomagali u radu kluba, uručena su prigodna priznanja u znak zahvale.

O velikom jubileju govorio je, između ostalih, direktor NK Ozren, Sanin Ortaš, kao i načelnik Općine Vogošća, Migdad Hasanović.

Za kulturno-umjetnički program tokom održavanja svečanosti bio je zadužen poznati muzičar Armin Muzaferija, koji je u nekoliko navrata izveo prikladan performans.

Poseban dio bio je namijenjen prikazivanju lika i djela “Jedanaest zlatnih”, a to su Ešef Pustahija Ešo, Šefko Kevelj Trumbe, Suad Hegić, Amir Bešlija, Namir Merdan, Šaćir Fejzović, Nedžad Zlatarac, Ferid Zukić, Omer Hido, Idriz Alić i Mirzet Korjenić, a koji su poginuli kao pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine, dok je po jednom od njih, Ešefu Pustahiji Eši, Sportsko rekreacioni centar u Svrakama dobio ime.

U sljedećem video prilogu u režiji portala sportskevijesti.com možete pogledati kadrove sa svečanosti povodom obilježavanja velikog jubileja od stotinu godina postojanja NK Ozren Semizovac, s obzirom da je i naš reporter nazočio ovom značajnom događaju:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *