19/05/2024

Večeras je na rasporedu El Clasico, susret između Reala iz Madrida i Barcelone, po mnogima i najveći derbi svijetskog nogometa.

U ovom trenutku ova utakmica je više od prestiža, s obzirom da odlučuje direktno o tituli prvaka Španije ove sezone, i svakako da će večerašnji susret ponuditi istinski spektakl za sve ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu.

U Barceloni je svojevremeno sa uspjehom nastupao, prema mišljenju mnogih, i najbolji bosanskohercegovački napadač svih vremena, i nekadšnji kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Meho Kodro, koji je, ujedno, jedan od rijetkih nogometaša sa prostora bivše države, a jedini nogometaš ikada sa bosanskohercegovačkih prostora koji je zaigrao u meču ova dva tima, i ne samo to, već je u u jednom od sudara Barcelone i Reala svojim golovima, i uz jedan pogodak legendarnog Luisa Figa, odlučio pobjednika tog susreta, susreta koji je, inače, Barcelona dobila rezultatom 3:0.

Meho Kodro je, u svakom slučaju, itekako dao svoj dodatni doprinos popularizaciji El Clasica na prostoru Bosne i Hercegovine, i mnogi ljubitelji nogometa u BiH i dan danas rado se sjećaju tadašnjed sudara Barcelone i madridskog Reala.

Da li će i kada ponovo neki bosanskohercegovački nogometaš zaigrati ovakav meč, i eventualno odlučiti pobjednika, ostaje da se vidi, a do tada pogledajmo u sljedećem video prilogu kako je izgledalo “rušenje” Reala u “režiji” legendarnog mostarca – Mehe Kodre:

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *