21/05/2024

Danas su na rasporedu bila tri meča 6. kola Premijer lige BiH, i to u grupi za prvaka svoje mečeve odigrali su Krupa i Zrinjski, te Radnik i Sarajevo, a u grupi za opstanak igran je samo jedan meč, i to u Zenici između Čelika i Mladosti DK.

 

Liga za prvaka

 

Krupa – Zrinjski 1:1

U Krupi na Vrbasu svoj meč odigrali su u okviru 6, kola domaća Krupa i aktuelni prvak Zrinjski iz Mostara.

Objema ekipama je pripalo po jedno poluvrijeme, odnosno, do vodstva su došli gosti pogotkom Kukoča u 27. minuti susreta, što je bio i rezultat prvog poluvremena, a domaći tim u nastavku susreta uspio je poravnati preko Koljića u 53. minuti susreta.

Taj rezultat, dakle, 1:1, nije se mijenjao do kraja susreta pa su oba tim iz ovoga meča osvojila po bod, kojim ne mogu u konačnici biti zadovoljni niti jedni niti drugi.

http://www.dailymotion.com/video/x5k8ea5_fk-krupa-hsk-zrinjski-1-1-golovi-29-4-2017_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

 

Radnik Bijeljina – Srajevo 0:3

U Bijelji su nogometaši Srajeva iznenađujuće lahko osvojili sva tri boda i to uvjerljivim rezultatom 3:0.

Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez pogodaka, u nastavku igre ekipa Sarajeva igrala je bolje od svog današnjeg domaćina, te došli u konačnici i do sasvim zaslužene pobijede. Strijelci za bordo tim sa Koševa bili su Hodžić u 55. minuti, te Crnkić u 69. i 87. minuti za konačnih Radnik – Sarajevo 0:3.

Sa ova tri boda ekipa Sarajeva vraća se u utrku za šampionsku titulu ove sezone pošto su na pravi način iskoristili kiks drugoplasiranog Zrinjskog na gostovanju u Krupi.

Video prilog izvor: Dailymotion

 

Liga za opstanak

 

Čelik – Maldost DK 1:0

Nogometaši Čelika danas su na svom Bilinom Polju uknjižili važna tri boda u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH, a savladali su tim Mladosti DK rezultatom 1:0.

Trenutak odluke desio se u 25. minuti susreta kada Smriko pogađa za 1:0, što se kasnije ispostavilo i konačnim rezultatom ovog susreta.

Sa tri boda iz današnjeg susreta nogometaši Čelika nakon dugo vremena izašli su iz opasne zone, ali do kraja prvenstva vodiće i dalje grčevitu borbu sa Metalleghe-om i Vitezom oko opstanka u Premijer ligi BiH.

Video prilog izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *