21/05/2024

Danas su na rasporedu tri susreta 6. kola Premijer lige BiH, dva u Ligi za prvaka, i jedan susret u Ligi za opstanak, a sva tri meča počinju u istom terminu, u 17 sati.

 

Liga za prvaka

 

Krupa – Zrinjski

Šestoplasirani tim na tabeli, ekipa Krupe, dočekuje drugoplasirani Zrinjski, a podsjećanja radi, u 1. kolu Lige za prvaka bilo je 4:0 za mostarce.

Međutim, danas je za očekivati drugačiju utakmicu on one igrane na otvaranju Lige za prvaka, s obzirom da se Krupa, iako je i dalje šesta na tabeli gdje se nalazila uoči početka same Lige za prvaka, do sada pokazala kao vrlo neugodan protivnik svima.

Mostarcima je neophodna pobjeda na ovom meču kako bi zadržali priključak za vodećim Željezničarom, dok domaćem timu, također, treba pobjeda, kako bi zadržali priključak za Slobodom i Radnikom u borbi za mjesto broj četiri.

S obzirom da su oba tima pod imperativom pobjede na ovom meču, vrlo moguć scenario je da tim koji prvi postigne pogodak, u najmanju ruku, neće izgubiti današnji susret.

Ko je favorit u ovom meču, teško je reći, ipak, blaga prednost je na strani gostujućeg tima, s obzirom da imaju nešto kvalitetniji igrački kadar i širu klupu u odnosu na svog današnjeg domaćina.

 

Radnik Bijeljina – Sarajevo

Radnik iz Bijeljine, četvrtoplasirani tim na tabeli, i trećeplasirano Srajevo su u 1. kolu Lige za prvaka igrali na stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu, a završilo je tada neriješeno, rezultatom 1:1.

Danas, u 6. kolu, domaćin je Radnik, koji je pod imperativom pobjede u borbi za četvrto mjesto na tabeli, dok ekipa Sarajeva, iako bodovno zaostaje za liderom Željezničarom, hvata možda i posljednju kakvu takvu šansu da se domogne šampionskog naslova ove sezone.

Sarajaevo ima nešto kvalitetniji fond igrača od Radnika, ali u ovom meču najbliži konačni rezultat je ponovo neriješen rezultat, i za očekivati je tvrdu utakmicu sa malo pogodaka.

Favorita u ovom meču, otprilike nema, i jedan potez bi eventualno mogao odlučiti ovaj susret.

 

Liga za opstanak

 

Čelik – Mladost DK

Na susretu između Čelika i Mladosti DK sve je jasno i nema naročite filozofije, s obzirom da je pretposljednjem Čeliku svaki meč do kraja sezoni ključni u borbi za opstanak u društvu najboljih, a osmoplasirana Mladost DK poprilično je rasterećemo čeka kraj sezone.

Čelik je pod imperativom pobjede, a već su u Ligi za opstanak igrali u 1. kolu protiv komšija iz Doboja kod Kaknja, a rezultat tog susreta je bio 3:3.

Današnji susret bi trebao biti drugačiji od tog susreta igranog u 1. kolu Lige za opstanak, barem što se broja golova na meču tiče.

Favorit na današnjem meču je Čelik, kojem je sve osim pobjede ravno katastrofi, a kako je bilo kada su se ova dva tima posljednji put sastala u Zenici, pogledajte u sljedećem video prilogu:

Video prilog izvor: Dailymotion

 

Sutra su na rasporedu preostala tri meča Premijer lige, a u Ligi za prvaka sastaju se u derbiju kola Sloboda i Željezničar, dok će u Ligi za opstanak snage odmjeriti Metalleghe-BSI i Vitez, te Olimpic i Široki Brijeg.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *