22/05/2024

Danas su odigrana preostala tri susreta 6. kola Premijer lige BiH, jedan u Tuzli, u okviru Lige za prvaka, tem po jedan u Sarajevu, i Banjaluci, u okviru Lige za opstanak.

 

Liga za prvaka

 

Sloboda – Željezničar 2:2

U derbiju ovog 6. kola Lige za prvaka, u Tuzli su snage odmjerili domaća Sloboda i lider prvenstvene tabele, sarajevski Željezničar, a u meču koji je opravdao epitet derbija kola, postignuta su četiri pogotka.

Sloboda je bolje otvorila susret, i povela u 13. minuti sa 1:0, a strijelac pogotka za domaće bio je Zec. Međutim, Željezničar je došao do izjednačenja u 37. minuti, a gol za goste postigao je Crnov, da bi tuzlaci u 45. minuti prvog poluvremena ponovo došli u vodstvo, a strijelac za 2:1 bio je ponovo Zec, za, ujedno, rezultat prvog dijela igre.

U drugom poluvremenu do samog finiša meča rezultat se nije mijenjao, a onda gostujući nogometaš Stevo Nikolić, pogađa mrežu tuzlaka za 2:2.

Do kraja susreta golova više nije bilo pa su se oba tima morala zadovoljiti neriješenim rezultatom po završetku ovog veoma zanimljivog susreta.

Željezničar je sa ovim bodom zadržao lidersku poziciju na tabeli, dok se tim Slobode sa osvojenim bodom popeo jednu stepenicu više na tabeli, preskočivši Radnik na četvrtom mjestu, od kojeg nakon 6. kola sada imaju jedan bod više, i nalaze se, dakle, na četvrtom mjestu prvenstvene tabele.

Video prilog izvor: Dailymotion

 

Liga za opstanak

 

Olimpic – Široki Brijeg 2:0

Na stadionu “Otoka” snage su danas odmjerila dva tima sa potpuno različitim ambicijama u ovom trenutku, iako se oba tima nalaze u istoj skupini, odnosno, skupini za opstanak u Premijer ligi BiH.

Foto: sportskevijesti.com

Domaćim nogometašima, timu Olimpica, pobjeda je imperativ na svakom meču do kraja sezone, pa tako i u ovom današnjem kako bi zadržali teoretske šanse da izbore opstanak u društvu najboljih, dok s druge strane, ekipa Širokog Brijega potpuno demotivisano čeka kraj prvenstva, s obzirom da su odavno prebrinuli sve brige oko opstanka u ligi ove sezone.

Tek što je počeo susret, tehnički problemi na terenu, odnosno mreža na jednom od golova nije bila u najboljem redu, pa je potrajala kraća pauza da se stvari dovedu u red, a nakon što je mreža sanirana, susret je praktički mogao početi.

Foto: sportskevijesti.com

Prvo poluvrijeme ponudilo je dinamičnu igru obje ekipe ali bez konkretnog učinka i prave realizacije.

Foto: sportskevijesti.com

Par poluprilika je bilo, nešto konkretniji bili su domaći, imali su i veći posjed lopte, ali golovi su izostali, pa se poluvrijeme završilo bez pogodaka, rezultatom 0:0.

Foto: sportskevijesti.com

Na pauzi u poluvremenu meča, reporter sportskevijesti.com koji se nelazio na ovom meču, iskoristio je vrijeme predviđeno za odmor nogometaša kako bi neslužbeno porazgovarao sa čelnim ljudima Širokog Brijega koji su se nalazili na tribini stadiona “Otoka” na ovom meču, sportskim direktorom kluba Daliborom Šilićem, i generalnim sekretarom kluba Draganom Soldom, uglavnom, o temama koje nisu vezane za ovaj današnji meč, ali, na upit našeg reportera sa lica mjesta kako oni komentarišu igru u prvom poluvremenu, čelni ljudi Širokog Brijega odgovorili su da “ovo prvo poluvrijeme današnjeg susreta više liči na poluvrijeme nekog prijateljskog meča, nego na zvanični meč nekog ozbiljnog takmičenja”, te naglasili “lošu realizaciju oba tima”, vjerovatno nezadovoljni slabom igrom u napadu, prije svega, svog tima.

Foto: sportskevijesti.com

Pauza između dva poluvremena se završila, te se uz sportske pozdrave, svako okrenuo svojim obavezama, a sportskevijesti.com nastavile su pratiti nastavak današnjeg susreta.

U drugom poluvremenu, u prvih petnaestak igre nastavka ovog susreta, opet ista slika kao u prvom poluvremenu, istina, uz jednu polu priliku gostiju, uglavnom, jalova igra bez konkretne završnice.

Foto: sportskevijesti.com

Međutim, u 63. minuti zatresla se mreža, i to mreža gostujućeg golmana Luke Bilobrka, a vodstvo Olimpicu od 1:0 svojim golom donosi Čolić.

Foto: sportskevijesti.com

Nakon toga, gosti su se u potpunosti predali, a domaći to koriste te već u 68. minuti susreta dolaze i do 2:0, a strijelac pogotka za domaće bio je Kojić.

Foto: sportskevijesti.com

Nakon tog drugog gola Olimpica, intenzitet igre je opao, domaći zadovoljni sigurnim vodstvom bazirali su se na očuvanje istog, u čemu im i nije bilo teško, s obzirom da su gostujući nogometaši vjerovatno uveliko u svojim mislima na dvomeču finala Kupa Bosne i Hercegovine i duelu sa Sarajevom.

U posljednjih par minuta susreta, po jedna izgledna prilika na obje strane, ali se rezultat se više nije mijenjao, te je ostalo Olimpic – Široki Brijeg 2:0.

Foto: sportskevijesti.com

Ovom pobjedom, domaći se vraćaju u igru za opstanak u Premijer ligi BiH, s obzirom da im je na ruku išao i rezultat drugog današnjeg susreta ove grupe, a koji je igran u Banjaluci, dok gosti samo čekaju da se ova, za njihove apetite sezona za zaborav, što prije završi.

Foto: sportskevijesti.com

Olimpic sada ima 21 osvojen bod, i zaostaje, napomene radi, šest bodova za prvim timom iznad crte, gdje se nalazi Čelik iz Zenice.

http://www.dailymotion.com/video/x5kc6sw_fk-olimpic-nk-siroki-brijeg-2-0-golovi-30-4-2017_sport

Video prilog izvor: Dailymotion

 

Metalleghe-BSI – Vitez 0:0

U preostalom susretu lige za opstanak, u Banjaluci su igrali Metalleghe-BSI i Vitez, a konačni rezultat ovog susreta bio je 0:0, te ovim bodom ne mogu biti zadovoljni ni jedni ni drugi, a najviše su profitirali direktni konkurenti u borbi za opstanak oba današnja rivala, Čelik i Olimpic, koji su u ovom kolu ostvarili značajne pobjede.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *