02/06/2024

Na Evropskom prvenstvu za uzraste do 17 godina koje se održava u Hrvatskoj,reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se nalazi u grupi “C” zajedno saodgovarajućim selekcijama Njemačke, Srbje i Irske, danas je igrala i svoj treći, i posljednji susret na prvenstvu u okviru grupe “C” sa selekcijom Srbije.

Na ovom meču reprezentaciji BiH bila je potrebna pobjeda od dva gola razlike protiv selekcije Srbije uz pobjedu Njemačke nad Republikom Irskom kako bi izborili narednu rundu takmičenja na Evropskom prvenstvu, dok je selekciji Srbije odgovarao svaki neriješen rezultat, uz, također, pobjedu Njemačke nad ircima.

U prvom pluvremenu čvrsta igra oba tima, bez nekih velikih uzbuđenja, što i ne čudi, s obzirom na važnost susreta po obje reprezentacije, tako da, izuzme li se par polu-prilika, nije bilo opasnosti po golmane na obje strane, i na odmor se otišlo sa početnih 0:0.

U drugom poluvremenu izabranici Sakiba Malkočevića pokušavali su postići pogodak i produžiti sebi nadu za plasman u narednu rundu, što su i uspjeli, ali prekasno.

U posljednim trenucima susreta, tačnije, u posljednjoj, 80.minuti susreta, gol za izabranike Sakiba Malkočevića postiže Imamović, ali, pošto je vremena ostalo premalo, do drugog gola nisu mogli, pa se ovaj susret završio 1:0 za Bosnu i Hercegovinu.

U drugom susretu ove grupe igranom u istom terminu reprezentacija Njemačke, očekivano, rutinski je pregazila Republiku Irsku rezultatom 7:0.

Ovom pobjedom reprezentacija BiH oprostila se od Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, te se zajedno sa reprezentacijom Srbije vraća kući, jer ovakvim rezultatima 3. kola grupe “C” stvorio se krug od tri reprezentacije sa po tri boda, ali Irska je na kraju prošla dalje zahvaljujući boljem međusobnom omjeru između ove tri selekcije.

Na tabeli grupe “C” kao prvoplasirana završila je reprezentacija Njemačke sa maksimalnih 9 bodova uz impresivnu gol-razliku 15:1, druga je Republika Irska sa tri boda i gol razlikom 2:9, treća reprezentacija BiH sa, također, tri boda i gol razlikom 2:7, dok je reprezentacija Srbije posljednja, četvrta sa, poput Republike Irske i BiH, tri osvojena boda, uz gol-razliku 2:4.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *