18/05/2024

Danas su na rasporedu četiri susreta 8. kola Premijer lige BiH, dva u Ligi za prvaka, i isto toliko susreta u Ligi za opstanak, a jedan meč u Ligi za prvaka počinje u 19 sati, dok sva tri preostala meča u obje grupe počinju u istom terminu, u 17 sati.

 

Liga za prvaka

 

Zrinjski – Sarajevo

Susret trećeplasiranog i drugoplasiranog tima prvenstvene tabele definitivno bi mogao umnogome rješiti dilemu koji od ova dva kluba neće osvojiti šampionsku titulu ove sezone.

Oba tima igraće na pobjedu, jer to je jedini ishod koji oba ova kluba ostavlja u utrci za prvaka BiH, s obzirom da trenutni lider prvenstva, Željezničar, drugoplasiranom Sarajevu na tri kola do kraja prvenstva bježi tri boda, dok, trećeplasiranom Zrinjskom, bježi četiri boda u ovom trenutku.

Favorita u pravilu, u ovakvim mečevma, mečevima “na sve ili ništa”, nema, a za očekivati je, u svakom slučaju, otvorenu i napadačku igru oba tima, bez prevelikih kalkulacija.

U sljedećem video prilogu pogledajmo kako je bilo kada su se zadnji put ova dva tima susrela u Mostaru:

Izvor: Dailymotion

 

Sloboda – Radnik Bijeljina

Susret na “Tušnju” između petoplasirane Slobode i četvtog tima u ligi, Radnika iz Bijeljine, direktni je duel za četvrto mjesto, odnosno, mjesto koje još uvijek otvara nadu za igranje pretkola Lige Evrope naredne sezone, s obzirom da je u finalu Kupa BiH, u dvomeču Širokog Brijega i Sarajeva, i dalje sve otvoreno.

Sloboda je, kud i kamo u blagoj prednosti na današnjem susretu, ako ništa, prevagu bi mogao donijeti domaći teren i podrška publike, ali ni Radnik, u svakom slučaju nije bez šansi na današnjem meču, i na “Tušanj” neće doći sa “bijelom zastavom”.

U sljedećem video prilogu pogledajmo kako je bilo kada su se zadnji put ova dva tima susrela u Tuzli:

http://www.dailymotion.com/video/x4ukl69_sloboda-radnik-0-1_sport

Izvor: Dailymotion

 

Liga za opstanak

 

Čelik – Metalleghe-BSI

Kako nazvati ovaj susret timova koji su u grčevitoj borbi za opstanak, nego, prvom “meč loptom” za opstanak za oba današnja rivala.

Čelik je trenutno deveti, Metalleghe-BSI je deseti na tabeli, i onaj tim koji danas slavi pobjedu, po svemu sudeći i naredne sezone će biti član najjačeg ranga takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Ko ima veće šanse? Čelik! Iz prostog razloga što su već ranije u gostima odigrali neriješeno sa današnjim rivalom, i u ovom trenutku uz veliku podršku sa tribina “Bilinog Polja”, zenički klub je definitivno favorit na današnjem meču, dok bi gostima iz Jajca i jedan osvojen bod na dašnjem meču bio ravan pobjedi.

U sljedećem video prilogu pogledajmo kako je bilo kada su se zadnji put ova dva tima susrela u Zenici:

http://www.dailymotion.com/video/x4lki66_nk-celik-nk-metalleghe-1-3-golovi_news

Izvor: Dailymotion

 

Olimpic – Mladost DK

Definitivno posljednja šansa “fenjerašu” u ligi, “Vukovima” sa Otoke, da uopšte zadrže priključak za timovima koji konkurišu za opstanak u Premijer ligi, a “na noge” im dolazi rastereća i lišena briga oko opstanka, sedmoplasirana Mladost DK.

U ovakvom meču, pobjedi su bliži domaći, jer imperativ pobjede je na njihovoj strani, dok ekipa Mladosti DK odavno samo čeka kraj sezone.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *