18/05/2024

Danas su odigrana četiri meča Premijer lige BiH, po dva u obje grupe, a uzbudljivo je bilo i u Ligi za prvaka, ali u Ligi za opstanak.

 

Liga za prvaka

 

Zrinjski – Sarajevo 3:2

U derbiju kola između Zrinjskog i Sarajeva viđena je prava goleada, i susret je, zasigurno, opravdao epitet derbija ovog kola.

Zrinjski je došao u vodstvo u 33. minuti, a za 1:0 pogodio je Mešanović, međutim, gosti iz Sarajeva uspijeli su do kraja prvog dijela igre doći do izjednačenja, tačnije u 41. minuti za poravnanje rezultata na 1:1 pogađa Crnkić, za rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu, faktički, tek što je počeo nastavak susreta, Tomić u 47. minuti pogađa za 2:1, te, ponovo donosi prednost “Plemićima”, da bi samo četiri minute kasnije, u 51. minuti gosti ponovo došli do izjednačenja, a strijelac pogotka za 2:2 u tom trenutku bio je Sarić.

Ipak, domaći ponovo dolaze do vodstva, a u 67. minuti po drugi put na današnjem susretu pogađa današnji igrač utakmice, Tomislav Tomić, za 3:2 u tom trenutku.

Do kraja meča bilo je prilika, ali golova više nije bilo pa se ovaj derbi susret završio pobjedom Zrinjskog rezultatom 3:2.

Izvor: Dailymotion

Ovom pobjedom Zrinjskog, koji je istina, preskočio Sarajevo na drugom mjestu na tabeli, ipak, najviše je profitirao Željezničar, koji, ukoliko sustra pobijedi na gostovanju u Krupi, doći na korak od šampionske titule ove sezone.

 

Sloboda – Radnik Bijeljina 2:0

U Tuzli je danas odigran susret u borbi za poziciju broj četiri između Slobode i Radnika, a domaći tim ubilježio je možda i ključnu pobjedu u toj borbi.

U prvom dijelu igre tuzlaci su došli do rezultatske prednosti u ranoj fazi susreta, tačnije u 12. minuti pogotkom Kalezića za vodstvo od 1:0 u tom trenutku.

Do kraja prvog poluvremena više nije bilo golova, pa se na odmor otišlo sa rezultatom iz 12. minute susretu, odnosno vodstvom Slobode rezultatom 1:0.

U drugom poluvremenu domaći tim čini isti stvar kao s početka prvog dijela igre, tačnije u 50. minuti postižu i drugi gol, a strijelac za 2:0 u tom trenutku bio je Subić.

Iako tada nije izgledalo da će to biti i konačni rezultat ovog susreta, ipak, do kraja meča mreže su mirovale, pa su tuzlaci upisali novu domaću pobjedu konačnim rezultatom 2:0.

Izvor: Dailymotion

Sloboda je ovom pobjedom napravila možda i ključni korak u borbi za četvrto mjesto na tabeli, koji u preostala dva kola trebaju samo potvrditi, i čekati po njih povoljan ishod finala Kupa BiH kako bi se eventualno domogli nastupa u pretkolu Evropske lige naredne sezone.

Sutra je na rasporedu susret između šestoplasirane Krupe, i lidera prvenstvene tabele, Željezničara.

 

 

Liga za opstanak

 

 

Olimpic – Metalleghe-BSI 3:3

Odlična meč na stadionu “Otoka” koji je obilovao preogretima i velikim brojem golova, a koji se završio neriješpenim rezultatom.

Gosti bolje otvaraju meč, te već nakon 12 minuta igre dolaze u vodstvo od 1:0, a strijelac pogotka bio je Husić.

U 29. minuti susreta već je bilo i 2:0 za Mladost DK, a ovaj put mrežu domaćeg golmana pogađa Brkić, i tada se činilo da je priča oko pobjednika ovog meča gotova, međutim, domaći se nisu predavali, pa tako u 35. minuti domaći igrač Svraka pogađa za 1:2, i kakvu takvu nadu u rezultatski preokret do kraja meča.

Na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 2:1 u korist gostiju, a u nastavku igre, u 53. minuti domaći dolaze do rezultatskog porvnanja, a za 2:2 pogađa Govedarica.

Ipak, samo četiri minute kasnije, u 57. minuti gosti ponovo vode, a strijelac je po drugi put bio današnji igrač utakmice, Husić, koji ekipi Mladosti DK donosi 3:2 u tom trenutku.

Do kraja meča domaći su novim golom Svrake, koji je bio i najbolji igrač u redovima domaćih, ponovo izjednačili, i to u 73. minuti susreta za 3:3, a, iako su pokušavali napraviti i potpuni preokret i upisati iznimno važnu pobjedu u borbi za opstanak, to se ipak nije desilo pa se ovaj susret završio neriješeno 3:3.

Ovaj bod domaćinu ne znači mnogo u borbi za opstanak, te su “Vukovi” sa Otoke postali prvi putnik u niži rang takmičenja.

 

Čelik – Metalleghe-BSI 0:0

Na susretu između Čelika i Metalleghe-a, siromašna nogometna predstava. Domaći su imali jalovu terensku inicijativu, gosti se branili, i naposlijetku i odbranili.

Na ovom susretu, dakle, golova nije bilo pa su se oba tima morala zadovoljiti sa po jednim bodom, a ovakvim konačnim ishodom susreta, ipak mogu biti zadovoljniji gosti iz Jajca, jer neporaženi napuštaju Zenicu, odnosno teško gostovanje kod direktnog konkurenta u borbi za opstanak, i u preostala dva kola biće veoma zanimljivo pratiti ko će se pridružiti Olimpicu u nižem rangu takmičenja.

http://www.dailymotion.com/video/x5m5oln_nk-celik-nk-metalleghe-bsi-0-0-izjava-skocibusica_sport

Izvor: Dailymotion

http://www.dailymotion.com/video/x5m5o33_nk-celik-nk-metalleghe-bsi-0-0-izjava-neretljaka_sport

Izvor: Dailymotion

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *