18/05/2024

Danas su odigrana i preostala tri susreta 26. kola 1. lige FBiH, a relativno očekivani rezultati postignuti su na sva tri meča.

Bosna Sema – Orašje 3:0

Duel između Bosne Seme i Orašja, bio je jedan od nekoliko mečeva u ovom kolu između dva tima sa različitim ambicijama, odnosno, domaći se u ovom slučaju grčevito bore za opstanak, dok su gosti uoči ovog kola, još uvijek pretendovali za ulazak u Premijer ligu BiH.

Ekipa iz sportskevijesti.com, odlučila se da medijski poprati ovaj iznimno važan prvenstveni duel za oba tima.

U prvom poluvremenu, nakon početnog ispitivanja snaga, domaći preuzimaju terensku inicijativu, i imaju veći posjed lopte na svojoj strani.

Takav pristup igri donio je i dvije izgledne prilike za domaće sredinom prvog dijela igre, ali napadači Bosne Seme bili su neprecizni, i dvije dobre prilike za vodstvo domaćina odlaze u nepovrat.

U 34. minuti susreta, nakon jednog prekršaja pored aut linije domaćeg nogometaša nad gostujućim defanzivcem, nogometaš Bosne Seme, Dudo, dobija crveni karton, te, popularni “Lavovi” ostaju sa igračem manje.

Tada se činilo da bi gosti mogli iskoristiti brojčanu nadmoć na terenu, međutim, osim par pokušaja nogometaša Orašja iz prekida, nisu do kraja prvog poluvremena ozbiljnije ugrozili gol domaćeg golmana.

U generalno, izuzev pomenute dvije prilike domaćih, siromašnom prvom poluvremenu, mreže oba golmana su, ipak, mirovale, pa se na poluvrijeme otišlo sa početnih 0:0.

U nastavku susreta, uvodne minute pripadaju ponovo domaćim nogometašima, koji imaju par obećevajućih napada, ali bez konkretne završnice, tako da se rezultat u tim momentima nije mijenjao od onog početnog, i sa kraja poluvremena.

U 65. minuti, novi crveni karton na današnjem susretu, i ponovo za domaće nogometaše. Ovoga puta, nakon jednog prekršaja na sredini terena, drugi žuti, automatski crveni karton dobija domaći nogometaš, Fejzić.

U tim trenucima, na pola sata do kraja meča, sve je ukazivalo da bi popularni oraški “Laboduvi” mogli do tri boda na ovom meču, međutim, nepovezane akcije gostije bile su glavna odlike njihove igre na većem dijelu ovoga meča.

Nakon jedne greške nogometaša Orašja na sredini terena brz kontra napad domaćih po desnoj strani, a dobru akciju u pogodak pretvara domaći napadać Mujić, za sasvim zasluženo vodstvo, igrački deficitarne Bosne Seme u tom trenutku, od 1:0, na dvadesetak minuta do kraja susreta.

Nakon vodećeg gola domaćih, očekivala se ofanziva gostiju, koji su, istina, imali par obećavajućih napada, međutim do pogotka nikako nisu uspjevali doći, da bi u samom finišu susreta, nakon jednog neuspješnog napada Orašja, na pet minuta prije kraja susreta, uslijedio novi brz kontra napad domaćeg tima, popularnih “Lavova”, a uspiješna akcija, ovaj put po lijevoj strani, pretvorena je u drugi pogodak za domaće, strijelac je bio Oglečevac.

Taj drugi gol za domaće potpuno je “sasjekao krila Labudovima sa Save”, i u 92. minuti domaći tim postiže i treći pogodak, a strijelac je, nakon nove dobre akcije “Lavova”, bio Murga.

Nakon trećeg gola domaćih, orašani su se i definitivno predali, svjesni da od današnjeg susreta neće dobiti ništa što bi po njih bila pozitivna priča.

Do kraja meča, rezultatskih promijena više nije bilo, pa su “Lavovi” upisali sasvim zasluženu pobjedu visokim rezultatom 3:0.

Ovom pobjedom, i sa nova tri boda, Bosna Sema se vraća u utrku za opstanak u 1. ligi FBiH, dok, s druge strane, Orašje se ovim porazom i definitivno oprostilo od mogućnosti da sljedeće sezonu zaigra u Premijer ligi BiH.

 

Na preostale dvije utakmice 26. kola 1. lige FBiH, GOŠK i Sloga Simin Han zabilježili su očekivane domaće pobjede, u to protiv Radničkog iz Lukavca, odnosno, Jedinstva iz Bihaća.

Svi rezultati 26. kola 1. lige FBiH:

Bosna Visoko – Budućnost Banovići 1:0

Zvijezda Gradačac – Rudar Kakanj 1:0

Travnik – Bratstvo Gračanica 1:1

Čapljina – Velež Mostar 1:0

Goražde – Novi Travnik 3:0

Bosna Sema – Orašje 3:0

GOŠK Gabela – Radnički Lukavac 2:1

Sloga Simin Han – Jedinstvo Bihać 5:1

 

Tabela makon 26. kola 1. lige FBiH:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *