18/05/2024

Danas je odigran i preostali susret 8. kola Premijer lige BiH, u Ligi za prvaka, a sastali su se šestoplasirana Krupa i lider prvenstvene tabele, Željezničar.

U jednoj zanimljivoj nogometnoj predstavi i domaćim i gostima pripalo je po jedno poluvrijeme, a “Plavi” sa Grbavice dolaze u vodstvo u 29. minuti, strijelac za veliko slavlje gostujućih navijača, koji su došli u povećem broju, popularnih “Manijaka”, bio je Bekrić.

Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, pa se i na odmor otišlo vodstvom Željezničara iz 29. minute, da bi u nastavku susreta domaći tim zaigrao bolje, a takva igra isplatila im se u 61. minuti kada gol za poravnanje rezultata postiže Barić.

Od tada pa do kraja meča, rezultatske promijene nije bilo, te se ovaj susret i završio neriješeno, 1:1, i sa po jednim osvojenim bodom po završetku utakmice, mogu biti zadovoljni i jedni i drugi, s obzirom na sve prikazano, remi je, možda, i najrealniji rezultat današnjeg duela u Krupi na Vrbasu.

Izvor: Dailymotion

Željezničar je nakon ovog rezultata i dalje prvoplasirani tim na tabeli, a dva kola prije kraja šampionata trenutno bježi drugoplasiranom Zrinjskom dva boda i ima bolji međusobni omjer, dok Sarajevu bježi četiri boda. S druge strane, Krupa se još ni jednom nije pomakla sa pozicije broj šest otkako je Liga za prvaka startala, a po svemu sudeći, na toj poziciji će i završiti ovu aktuelnu sezonu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *