18/05/2024

Večeras je na rasporedu bila revanš utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine, a u Širokom Brijegu, na nikad punijoj “Pecari”, sastali su se istoimeni domaćin i Sarajevo.

Prvi susret odigran u Sarajevu završio je pobjedom širokobriježana rezultatom 1:0, što je bila svakako velika prednost za domaćina večerašnjeg susreta, ali i rezultat sa kojim ni gosti, svakako nisu bili bez šansi.

Prvo poluvrijeme, nakon početnog pritiska domaćih u uvodnih par minuta susreta, obilježile su dvije izgledne prilike za goste iz Sarajeva, a pogotovo se to odnosi na 16. minut susreta, kada nakon dobre akcije nogometaša Sarajeva po lijevoj strani, i upotrebljivog cenraršuta, loptu u prazan gol nije uspio pospremiti Crnkić.

Druga velika prilika za Sarajevo uslijedila je u 30. minuti susreta, kada Hebibović šutira iz izgledne pozicije, ali domaći golman je bio na mjestu, i skrenuo loptu u korner.

Generalno, u prvom poluvremenu dosta prekršaja, pogotovo domaćih nogometaša, što donekle i ne čudi, s obzirom da širokobriježanima odgovara svaki rezultat u kojem ne primaju pogodak, a ovo prvo poluvrijeme završilo je tako što niti jedan golman nije vadio loptu iz svoje mreže, odnosno, na odmor se otišlo sa početnim rezultatom, 0:0.

http://www.dailymotion.com/video/x5moxm0_nk-siroki-brijeg-fk-sarajevo-0-0-1-pol-highlights_sport

Izvor :Dailymotion

U nastavku susreta, tačnije, u uvodnim minutama drugog dijela igre, po jedna dobra prilika za oba tima, prvobitno, nakon jedne upotrebljive dubinske lopte gostiju, Ivetić glavom šutira, međutim lopta odlazi malo pored stative, da bi samo koji minut kasnije i domaći nakon kornera imali priliku, svoju prvu na ovom susretu, a Čabraja je bio najviši u skoku šutirao glavom, međutim i taj šut ide pored gola.

Nakon tih prililka Sarajevo počinje da steže obruč oko gola Širokog Brijega, a u 64. minutu susreta nakon gužve u kaznenom prostoru domaćih, nogometaš Širokog Brijega, Bralić, pravi prekršaj nad gostujućim napadačem, a sudija dašnjeg susreta, Eldin Jakupović, svira jedanaesterac za Sarajevo. Siguran egzekutor nastrožije kazne u 65. minuti susreta bio je Amer Bekić, za vodstvo gostiju od 1:0, i za rezultat koji je u tom trenutku garantovao jedanaesterce.

http://www.dailymotion.com/video/x5mp1ud_nk-siroki-brijeg-fk-sarajevo-0-1-bekic-p_sport

Izvor :Dailymotion

Nakon tog pogotka gostiju, nešto mirnija igra, jer u tom trenutku ni jedni ni drugi nisu željeli rizikovati da prime eventualno pogodak koji bi i prelomio ovaj susret na stranu onog tima koji ga postigne.

U posljednjih deset minuta večerašnjeg susreta na “Pecari” nije bilo većih uzbuđenja, i taj period susreta karakterisala je dosta oprezna igra oba tima, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Sve u svemu jedanaesterci su, možda i najrealniji rezultat ovog dvomeča kada se sve sabere, mečeva u kojima su u oba navrata bolji bili gosti, u Sarajevu širokobriježani, a večeras na “Pecari” gosti iz Sarajeva.

Nakon nogometne “lutrije”, odnosno jedanaesteraca, više živaca imali su nogometaši Širokog Brijega koji su slavili rezultatom 4:2 u penal seriji.

http://www.dailymotion.com/video/x5mp6c2_nk-siroki-brijeg-fk-sarajevo-0-1-4-2-p-kup-bih-golovi_sport

Izvor: Dailymotion

Široki Brijeg tako je osvojio svoj treći naslov pobjednika Kupa BiH, i samim tim izborio nastup u pretkolima Evropske lige naredne sezone, dok će Sarajevo, također, igrati ista pretkola, nakon što su prethodno kroz ligu izborili učešće u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *