02/06/2024

Danas su na rasporedu svi susreti 28. kola u 1. ligi FBiH, a najzanimljiviji suret biće igrani u Visokom, gdje svoj meč igraju doskorašnji lider prvenstvene tabele, domaća Bosna, i Velež iz Mostara, te, u Gabeli, gdje se sastaju trenutni lider GOŠK i “davljenik” Budućnost iz Banovića, kao i u Tuzli, tačnije, tuzlanskom naselju Simin Han, gdje domaća trećeplasirana Sloga dočekuje Bratstvo iz Gračanice.

Trenutni lider prvenstva GOŠK danas ima imerativ pobjede protiv Budućnosti kako bi zadržao lidersku poziciju na tabeli koja vodi u elitni razred bh nogometa, dok ekipa iz Banovića, također, ima imperativ osvajanja tri boda kako bi imali nadu da mogu opstati u ligi, i nema sumnje da će ovaj meč ponuditi zanimljiv nogomet.

S druge strane, u Visokom, gdje će igrati Bosna i Velež, domaćima, također, slično kao i GOŠK-u, samo pobjeda ostavlja nadu da mogu do kraja prvenstva izboriti prvo mjesto i plasman u najviši rang bh nogometa, dok je Velež, manje-više, rasterećen u ovom današnjem susretu, pošto ne mogu izboriti Premijer ligu, a također, teško da će ispasti iz 1. lige FBiH.

Zanimljivo će, između ostalog, biti i u Tuzli gdje trećeplasirana Sloga iz Siminog Hana dočekuje komšije iz Gračanice, a Sloga će danas juriti novu prvenstvenu pobjedu kako bi zadržala priključak za vodećim dvojcem, GOŠK-om i Bosnom, dok Bratstvo nema neki preveliki rezultatski imperativ na današnjem prvenstvenom susretu.

 

Raspored svih susreta 28. kola 1. lige FBiH:

GOŠK Gabela – Budućnost Banovići

Bosna Visoko – Velež Mostar

Sloga Simin Han – Bratstvo Gračanica

Travnk – Rudar Kakanj

Jedinstvo Bihać – Radnički Lukavac

Zvijezda Gradačac – Orašje

Čapljina – Goražde

Bosna Sema – Novi Travnik

 

Tabela 1. lige FBiH nakon 27. odigranih kola:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svi susreti današnjeg programa na raspordu su u istom terminu, u 17 sati i 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *