18/05/2024

Zrinjski iz Mostara osvojio je drugi put zaredom titulu prvaka Bosne i Hercegovine, odnosno, odbranio šampionski naslov osvojen prošle sezone.

Jedan od najzaslužnijih nogometaša za takvo nešto u redovima mostaraca, svakako je bio Tomislav Tomić, koji je za klub iz Mostara nastupao i prošle i ove sezone, te se, samim tim, dvije godine za redom okitio šampionskim odličjem, a to je bio povod za nas iz sportskevijesti.com da kontaktiramo ponajboljeg nogometaša Zrinjskog, te da porazgovaramo o odbrani naslova prvaka Bosne i Hercegovine, o slavljeničkoj atmosferi među samim nogometašima, odnosno, članovima struke i uprave Zrinjskog, kao i o šansama kluba iz Mostara u pretkolima Lige Evropskih prvaka naredne sezone.

Tomić, korektno kao i obično, odgovorio je na naša pitanja i pitanja koja zanimaju naše čitaoce:

 

Prije svega, iskreno želimo da vam čestitatamo titulu prvaka Bosne i Hercegovine osvojenu sa Zrinjskim!

Hvala vam na iskrenim čestitkama!”

 

Kakav je osjećaj osvojiti šampionsku titulu prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2016/17, u vašem slučaju drugu zaredom, s obzirom da ste i prošle godine sa Zrinjskim podigli šampionski pehar?

Pa sigurno da je dobar osjećaj osvojiti titulu prvaka, a pogotovo što je stadion pod “Bijelim Brijegom” bio ispunjen do posljednjeg mjesta, što se ne pamti u novijoj povijesti kluba. Kada se sagleda cijela sezona, mi smo najviše vremena proveli na prvom mjestu, i mislim da smo zasluženo po drugi put zaredom postali prvaci, jer ja sam i prošle godine osvojio naslov sa Zrinjskim. Ipak, ove sezone je drugačije u odnosu na prošlu, s obzirom da je bilo neizvijesno do posljednjeg kola prvenstva, i titula je mogla otići na stranu Željezničara ili Sarajeva, međutim, nama je pogodovao rezultat između Sarajeva i Željezničara u prošlom kolu, i tako smo došli u situaciju da ponovo zauzmemo prvo mjesto, koje smo potvrdili pobjedom na jučerašnjem susretu. Također, mnogo ljepši je osjećaj kada se prvenstvo odlučuje u posljednjem kolu, nego kada je dva-tri kola prije kraja sve poznato, jer ovako sve ima veću draž, što je svakako prepoznala i publika i došla na stadion u nezapamćeno velikom broju.”

 

Kako je prošla slavljenička atmosfera među samim igračima po završetku jučerašnjeg susreta sa Slobodom?

Sve je bilo super i prošlo u najboljem redu. Oko 21 sat uručen nam je šampionski pehar i madalje namijenjene prvaku, što smo proslavili zajedno sa našim navijačima. Nakon toga, otišli smo u jedan ugostiteljski objekat u Mostaru gdje smo slavili do ranih jutarnjih sati. Sve u svemu bilo je odlično.”

 

Da li ova ekipa Zrinjskog, odnosno, ekipa sa ovim igračkim kadrom, može u kvalifikacijama za Ligu Evropskih prvaka naredne sezone napraviti neki iskorak, tačnije, proći neko pretkolo?

Pa znate, naša liga, generalno je slabija u odnosu na one jače evropske lige, i vrlo teško bilo koji naš tim može napraviti neki veći iskorak u Ligi Evropskih prvaka. Mnogo veće šanse našim klubovima za neki iskorak su u kvalifikacijama za Evropsku ligu, jer tamo ima dosta timova koji su po kvaliteti slični nama, i samim tim i šanse naših timova su, svakako dosta veće nego u pretkolima Lige prvaka.”

 

Pitanje za kraj našeg današnjeg razgovora, kakva je vaša budućnost vezana za Zrinjski?

Moj ugovor sa Zrinjskim ističe ovih dana. Ja imam ponude nekih timova izvan BiH, ali još uvijek nisam donio odluku gdje ću nastaviti karijeru. Sa Zrinjskim sa dva puta bio prvak, ali ne znam da li ću ostati. U svakom slučaju o svemu ću razmisliti u narednih desetak dana.”

 

Hvala Vam na izdvojenom vremenu za sportskevijesti.com, želimo vam sve najbolje u nastavku karijere!

Hvala vama na pozivu, također, i vama sve najbolje.”završio je razgovor za SPORTSKE VIJESTI, Tomislav Tomić, nogometaš osvajača šampionske titule za sezonu 2016/17, Zrinjskog iz Mostara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *