19/05/2024

Fudbalski klub Željezničar najgledaniji je nogometni kolektiv u Bosni i Hercegovini, prema zvaničnim statističkim podacima.

Naime, ove sezone u Premijer ligi Željezničar je na stadionu “Grbavica” gledalo 111.500 navijača, što u prosjeku znači 6.969 gledalaca po susretu.

Što se bližeg regiona tiče, najposjećenija je beogradska “Marakana”, odnosno Fudbalski Klub Crvena Zvezda privlačila najviše publike na svoje domaće mečeve sa 10.758 gledalaca po utakmici, a slijedi stadion “Poljud”, odnosno, Hajduk iz Splita sa 9.377.

Željezničar je na trećem mjestu, dok je na četvrtoj poziciji ovosezonski prvak Srbije, Partizan, sa prosjekom od 6.340 navijača po susretu.

Ovosezonski prvak Hrvatske, Rijeka, ima prosjek od 4.757, dok zagrebački Dinamo bilježi 4.650, dok u Sloveniji, najposjećeniji je Maribor sa 4.222 gledalaca po susretu.

Ovi podaci o broju posjeta iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije su uzeti sa stranica nogometnih saveza triju država, dok su posjete iz Srbije preuzete sa zvaničnih klupskih stranica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *