07/05/2024

U ilidžanskom hotelu Terme, u organizaciji N/FS BiH održana je manisfestacija izbora najboljih igrača i golmana Premijer lige BiH, ženske Premijer lige i Futsal Premijer lige za sezonu 2016/2017.

Nogometaš sarajevskog Željezničara, Miroslav Stevanović, prema izboru N/FSBiH najbolji je igrač BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, a njegov klupski kolega iz redova Željezničara, Ivan Lendrić, dobio je nagradu za najboljeg strijelca Premijer lige, dok je najbolji golman Kenan Pirić iz redova Zrinjskog iz Mostara.

Najbolji trener prethodne sezone je Mehmed Janjoš koji je sa Sarajevom do posljednjeg kola bio u igri za oba trofeja, ali je, ipak, ostao bez ijednog, dok je nagrada za fair play pripala ekipi bijeljinskog Radnika.

Nikolina Milović iz ŽFK Radnik Bumerang Bijeljina je najbolja mogometašica u Bosni i Hercegovini, a Almini Hodžić iz SFK 2000 Sarajevo je pripala nagrada za najbolju golmanicu.
Najbolji igrač futsala je Mario Aladžić, koji nastupa za Mostar SG Staklograd, a najbolji golman u sezoni iza nas je čuvar mreže MNK Centar Sarajevo, Bahrudin Omerbegović.

Inače, ovom svečanom događaju prisustvovali su i reprezentativci BiH koji se spremaju za utakmicu sa Grčkom, odnosno, kvalifikacionom meču za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *