19/05/2024

Večeras su na “millenium” stadionu u Cardiffu finale Lige Evropskih prvaka, u evropskom klasiku, odigrali madridski Real i torinski Juventus.

U prvom poluvremenu dva različita stila nogometa, dvije potpuno različite taktike, odnosno, kontrola i veći posjed lopte na strani italijanskog prvaka, i opasni kontra napadi madriđana.

Juventus je, ako se uzme u obzir sam kvalitet igre, bolje otvorio susret, i već od starta zaigrala je “Stara dama” ofanzivno, sa jasnim ciljem na večerašnjem meču, a to je pobjeda, dok su nogometaši reala svjesno prepustili sredinu terena italijanima, bazirajući se na svoje najjače oružje ove sezone, a to je igra na ubitačne kontra napade.

Iako je, dakle, Juventus kontrolisao loptu, stvarao prilike, do vodstva, ipak dolaze nogometaši Reala, tačnije, Cristiano Ronaldo pogađa za vodstvo “Kraljeva” od 1:0 u 20. minutu susreta.

http://www.dailymotion.com/video/x5ozt6h_cristiano-ronaldo-goal-hd-juventus-0-1-real-madrid-03-06-2017_sport

Izvor: Dailymotion

Nakon primljenog gola, nogometaši Juventusa nastavili su onako kako su i počeli, napadački i ofanzivno, i takav pristup igri im se isplatio samo sedam minuta nakon tog primljenog gola, kada Mario Mandžukić odličnim pogotkom, koji će definitivno ući u konkurenciju za gol sezone u Ligi Evropskih prvaka za ovu godinu, donosi italijanima poravnanje na 1:1 u 27. minutu prvog dijela igre.

http://www.dailymotion.com/video/x5oztzt_mario-mandzukic-amazing-goal-hd-real-madrid-1-1-juventus-03-06-2017-hd_sport

Izvor: Dailymotion

Poslije izjednačujućeg gola Juventusa, oba tima su malo “stala na loptu”, pa u posljednjoj trećini prvog poluvremena nije bilo nekih izrazitih prilika ni sa jedne, ni sa druge strane, i na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom 1:1.

U drugom poluvremenu, tačnije, u prvom dijelu nastavka igre, potpuno obrnuta slika u odnosu na početak susreta. Real je krenuo neočekivano ofanzivno, a takav način igre madriđanima se isplatio u 60. minuti, kada Casemiro postiže pogodak za “Kraljeve” i novo vodstvo na večerašnjoj utakmici, ovaj put rezultatom 2:1.

http://www.dailymotion.com/video/x5ozzvr_1-2-casemiro-goal-03-06-2017-hd_sport

Izvor: Dailymotion

Slavlje Reala zbog novog vodstva, faktički se još nije ni stišalo, a uslijedila je nova munjevita kontra Reala, koju u 64. minuti svojim drugim golom na večerašnjem susretu kruniše, a ko bi drugi, do Cristiano Ronaldo za rezultat od 3:1 za madriđane u tom trenutku, i već tada se moglo konstatovati da je priča vezana za osvajača Lige prvaka za ovu sezonu gotova.

http://www.dailymotion.com/video/x5p000q_cristiano-ronaldo-goal-hd-juventus-1-3-real-madrid-21-05-2017-hgd_sport

Izvor: Dailymotion

Do kraja meča nogometaši Juventusa pokušali su napraviti novi povratak, međutim, povratka više bilo nije, i Real je bez većih problema očuvao visoko vodstvo, a umnogome im je pomoglo i isključenje nogometaša Juventusa Caudrada u 83. minuti, kojem je glavni arbitar večerašnjeg meča, nijemac Felix Brych, nakon jednog oštrog prekršaja nad protivničkim nogometašem, Sergiom Ramosom, sasvim opravdano, dodijelio drugi žuti, odnosno, crveni karton i isključenje.

U posljednjih par minuta susreta očekivano mirna utakmica, s obzirom da je pobjednik već uveliko bio poznat, međutim, u posljednjim trenucima meča novi gol “Kraljeva”, a za 4:1 u sudijskoj nadoknadi pogađa Asensio, za definitivnu potvrdu pobjede i titule Evropskog prvaka.

http://www.dailymotion.com/video/x5p03i0_marco-asensio-goal-hd-juventus-1-4-real-madrid-03-06-2017-hd_sport

Izvor: Dailymotion

Susret se i završio rezultatom 4:1 za Real iz Madrida, koji je na ovaj način postao prvi tim u historiji Lige Evropskih prvaka koji je uspio odbraniti titulu prvaka Evrope.

Kad se sve sabere i oduzme, Real je večeras pokazao da je trenutno najbolji tim na starom kontinentu, dok je Juventus večeras pružio onoliko koliko je mogao, ali protiv ovakvog Reala, očito, nedovoljno za pobjedu, i tako je pala tako zavjesa za sezonu 2016/17.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *