19/05/2024

Na susretu 8. kola kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, u okviru azijske zone, reprezentacija Australije pobijedila je u na domaćem terenu Adelaideu reprezentaciju Saudijske Arabije rezultatom 3:2, međutim, ovaj susret je pored rezultata, obilježen i jednim nesportskim činom od strane gostujućih nogometaša, odnosno, reprezentativaca Saudijske Arabije.

https://www.dailymotion.com/video/x5pn3fd_all-goals-highlights-hd-australia-3-2-saudi-arabia-08-06-2017_sport

Izvor: Dailymotion

Prije početka ovog meča, minutom šutnje odata je počast preminulim za žrtve terorističkih napada u Londonu, međutim, gostujući nogometaši su nezainteresovano i razdvojeni stajali na svojoj polovini i čekali početak meča, odnosno, nisu odali počast poput nogometaša Australije, koji su to, za razliku od gostiju, dakle, učinili, a ovaj nesportski potez naišao je na veliko negodovanje domaćih navijača, dok su, prema objavama autralske štampe, gostujući simpatizeri navijali za vrijeme minute šutnje.

Izvor: Dailymotion


Reprezentacija Australije se novom pobjedom izjednačila na trećem mjestu grupe B azijskih kvalifikacija sa Saudijskom Arabijom i Japanom. Sve tri ekipe imaju po 16 bodova, s tim da ekipa koju sa klupe predvodi bh stručnjak Vahid Halilhodžić, odnosno, Japan, ima jednu utakmicu manje u odnosu na navedena dva tima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *