03/05/2024

Večeras su širom Evrope igrani kvalifikacioni mečevi za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo, a između ostalog, svoj meč u okviru grupe H odigrali su na Bilinom Polju u Zenici selekcije BiH i Grčke.

Selekciji BiH bila je potrebna pobjeda kako bi bili koraž bliže poziciji broj dva, odnosno poziciji koja vodi u baraž za odlazak na prvenstvo svijeta, dok je grcima i remi odgovarao kako bi zadržali tu poziciju dva koju su imali uoči ovog meča.

U prvom poluvremenu dosta nezanimljiv nogomet, bez konkretnih šansi, al i bez neke kvalitetne igre. Vrijedi istaći priliku za domaće, odnosno pokušaj Višće, čiji udarac iskosa bez većih problema brani gostujući čuvar mreže, i to je bilo, uz par jalovih pokušaja i jednih i drugih, te, par neiskorištenih udaraca iz uglaoba tima, otprilike, sve vrijedno pomena u prvih 45 minuta igre.

U drugom poluvremenu, većim dijelom kao i u prvom, izuzetno nepovezana i nekvalitetna, destruktivna igra.

Tek u posljednjih 15-ak minuta susreta nešto “življa” igra, a tada su viđene i jedine dvije prilike na ovom meču, po jedna na obje strane.

Prvo grci promašuju 100% priliku, a faktički prazan gol promašuje gostujući nogometaš Mantalos, da bi koji minut kasnije Bičakčić glavom dobro šutirao, međutim gostujući golman Karnezis odlično je odbranio pokušaj bh defanzivca, i izbio loptu u korner.

I to bi bilo to. Po završetku susreta, koji je dakle, i završio bez pogodaka, 0:0, nemile scene na travnjaku Bilinog Polja, međutim, sve se brzo smirilo.

Izvor: Dailymotion

Sve u svemu, loša nogometna predstava dvije prosječne ekipe, i remi je, u svakom slučaju, kada se sve sagleda, možda i najrealniji.

Nakon ovog 6. kola grci ostaju drugi u grupi H sa bodom više u odnosu na trećeplasiranu BiH, dok je prva i dalje Belgija, koja nakon večerašnjeg susreta koji su igrali u Estoniji, koju su savladali sa 2:0, sada ima četiri boda prednosti u odnosu na Grčku.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *