19/05/2024

Kao što je poznato, sutra sa početkom u 18 sati biće odigran susret 5. kola grupe 3 kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u rukometu koje se naredne godine igra u Hrvatskoj, između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Španije.

Španija je već osigurala plasman u Hrvatsku, dok selekcija BiH iz dva naredna meča treba dva boda, kako bi i izabranici Bilala Šumana našli svoje mjesto na Evropskom prvenstvu.

Prva prepreka selekciji BiH biće, dakle, Španija, a dobra vijest za selektora BiH, Šumana, je ta da će Španija u Sarajevu igrati u kombinovanom sastavu, te da najveće zvijezde “Crvene Furije” neće nastupati na ovom meču.

Inače, selektor Španije, Jordi Ribera, neće na sutrašnjem meču računati na standardne prvotimce ove selekcija među kojima su, Valero Rivera, Victor Tomas, Daniel Sarmiento, Julen Aguinagalde, Joan Canellas, Gedeon Guardiola, dok, s druge strane, najveće uzdanice španaca će biti, između ostalog, Gonzalo Perez de Vargas, Raul Entrerrios, Eduardo Gurbindo, Alex Dujshebaev, Viran Morros i David Balaguer.

Iako bez šest standardnih rukometaša, Španija je, ipak, favorit u ovom meču, a sastav Španije za sutrašnji duel izgleda ovako:

Golmani: Gonzalo Perez de Vargas (Barcelona) i Rodrigo Corrales (Wisla Plock).

Srednji bekovi: Raul Entrerrios (Barcelona) i Marc Cañellas (Granollers).

Desni bekovi: Eduardo Gurbindo (Nantes) i Alex Dujshebaev (Vardar).

Lijevi bekovi: Viran Morros (Barcelona), Iosu Goñi (PAUC), Daniel Dujshebaev (Valladolid) i Jose Maria Marquez (Guadalajara).

Desna krila: Ferran Sole (Toulouse) i David Balaguer (Nantes).

Lijeva krila: Angel Fernandez (La Rioja) i Aitor Ariño (Barcelona).

Pivoti: Gedeon Guardiola (Rhein-Neckar Löwen) i Adria Figueras (Granollers).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *