18/05/2024

Nakon današnjih susreta u Rusiji, tačnije Kazanju i Saint Petersburgu, u okviru grupe A ovogodišnjeg Kupa Konfederacija, poznata su i prva dva polufinalista turnira.

Rusija – Meksiko 1:2

U Kazanju su snage odmjerili Rusija i Meksiko, a meksikanci su nakon preokreta slavili važnu pobjedu i postali prvi polufinalista Kupa Konfederacija.

Rusi su ipak bolje otvorili meč, barem u rezultatskom smislu, pošto su oni bili tim koji je došao do početnog vodstva od 1:0 na ovom meču, a gol za vodstvo “Sbornye Komande” postigao je Samedov u 25. minutu susreta.

https://www.dailymotion.com/video/x5rudam_a-l-e-x-a-n-d-e-r-s-a-m-e-d-o-v-g-o-a-l-v-s-m-e-x-i-co_sport

Izvor: Dailymotion

Međutim, do kraja prvog dijela igre Meksiko je stigao do rezultatskog poravnanja, odnosno, do rezultata 1:1, a strijelac izjednačujućeg gola za meksikance u 30. minutu bio je Araujo, što je ujedno bio rezultat prvog poluvremena.

https://www.dailymotion.com/video/x5rudsa_n-e-s-t-o-r-a-ra-u-j-o-g-o-a-l-v-s-r-u-s-s-i-a_sport

Izvor: Dailymotion

U drugom poluvremenu potpuni preokret meksikanaca, tačnije, u 52. minutu Lozano donosi Meksiku vodstvo od 2:1.

https://www.dailymotion.com/video/x5rug64_h-i-r-v-i-n-g-l-o-z-a-n-o-g-o-a-l-r-u-s-s-i-a_sport

Izvor: Dailymotion

Do kraja meča golova više nije bilo pa je susret i završenen ovm rezultom, dakle, 2:1 za Meksiko, a rusi su susret završili sa igračem manje pošto je crveni karton u 68. minuti dobio Zhirkov.

Meksiko je ovom, prema prikazanoj igri zasluženom, pobjedom izborio plasman u polufinale “Mini Svijetskog prvenstva”.

Portugal – Novi Zealand 4:0

U drugom meču ove grupe u Saint Petersburgu svoj duel odigrali su Portugal i Novi Zealand, a portugalci su slavili više nego ubjedljivu pobjedu.

U prvom poluvremenu portugalci su pokazali da su, bez ikakve sumnje, bolji tim od novozelanđana, a do vodstva su došli u 33. minuti kada iz jedanaesterca za 1:0 u korist Portugala pogađa Cristiano Ronaldo.

https://www.dailymotion.com/video/x5ruer2_c-r-i-s-t-i-a-n-o-r-o-n-a-l-d-o-p-e-n-a-l-t-y-g-o-a-l-v-s-n-e-w-z-e-a-l-a-n-d_sport

Izvor: Dailymotion

Samo četiri minute kasnije, već je bio i 2:0 za Portugal. U 37. minutu prvog dijela igre mrežu Novog Zelanda pogađa Bruno Silva, za ujedno, rezultat prvog dijela igre.

https://www.dailymotion.com/video/x5ruexg_b-e-r-n-a-r-d-o-s-i-l-v-a-g-o-a-l-v-s-n-e-w-z-e-a-l-a-n-d_sport

Izvor: Dailymotion

Drugo poluvrijeme donosi još dva pogotka, oba u mreži reprezentacije Novog Zelanda. Prvobitno, portugalcima vodstvo od 3:0 donosi Andre Silva u 80. minuti susreta, i već tada, i definitivno rješava pitanje pobjednika na ovom meču.

https://www.dailymotion.com/video/x5rui27_0-3-a-n-d-r-e-s-i-l-v-a-g-o-a-l-vs-n-e-w-z-e-a-l-a-nd_sport

Izvor: Dailymotion

U samom finišu susreta portugalci postižu još jedan pogodak, odnosno, za 4:0 pogađa Nani u 91. minutu susreta i stvavlja tačku na ovaj duel posljednjeg kola grupe A.

https://www.dailymotion.com/video/x5ruimy_n-a-n-i-g-o-a-l_sport

Izvor: Dailymotion

Portugal je ovom pobjedom, kao i Meksiko, prošao u polufinale turnira, s tim da je Portugal prvoplasirani, a Meksiko drugi, zahvaljujući boljoj gol-razlici, s obzirom da su oba tima nakon takmičenja u grupi imala po sedam osvojenih bodova, dok su Rusija sa tri i Novi Zeland bez bodova završili kao treći, odnosno, čertvrti tim grupe, i samim tim oprostili se od daljeg takmičenja.

Sutra su na rasporedu susreti posljednjeg, 3. kola grupe B, a sastaju se Njemačka i Kamerun, te Čile i Australija, nakon će biti poznata sva četiri polufinalista turnira.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *