18/05/2024

Fudbalski Klub Rudar iz Kaknja počeo je sa pripremama za predstojeću sezonu, a prozivka i prvi trenig održani su 23. juna u 14 sati.

Nakon što su riješili pitanje trenera, odnosno, tu funkciju će i naredne sezone obnašati Elvedin Beganović, čelnici Rudara krenuli su u sastavljanje tima za predstojeću sezonu.

Kao i većina timova u 1. ligi FBiH, i Rudar je pretrpio određene promijene na polju igračkog kadra, pa je tako klub napustilo šest nogometaša koja su branila klupske boje u sezoni iza nas, a to su golman Aleksandar Nikolić, defanzivac Fadil Čizmić, napadači Vedin Kulović i Igor Aničić, zatim, lijevi bočni nogometaš Arnel Delić, lijevo krilo Muamer Vila, te desno krilo Aladin Dino Hajdarović, međutim, nekoliko novih nogometaša pojačalo je redove kluba iz Kaknja, odnoso, u Rudar su do sada došli defanzivac Omer Musić iz premijerligaša Mladosti DK, napadač Belmin Ćehajić iz visočke Bosne, te lijevi bočni nogometaš Vahidin Čaluk, donedavni član Bosna Seme, a iz rukovodstva kluba naglašavaju da će Rudar angažirati dodatna pojačanja na pozicijama koja su deficitarna, odnosno, klub je u potrazi za kvalitetnim nogometašima na poziciji golmana, štopera i napadača.

Također, iz ovog kluba navode da su vrata Rudara širom otvorena za sve nekadašnje nogometaše ovog kluba, i da je klupska politika za narednu sezonu, generalno, da u timu uvijek igra 70% domaćih igrača, što, kako dalje navode, podržavaju navijači, ali i sami aktuelni nogometaši.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *