18/05/2024

Da je NK Bosna Visoko ambiciozan i vrlo ozbiljan klub koji teži Premijer ligi BiH, još jedan dokaz je ulaganje u infrastrukturu stadiona “Luke”.

Foto: Facebook/NK Bosna Visoko

Ekipa iz sportskevijesti.com jučer je posjetila Visoko te, pored ostalog, kratko razgovarala i na temu infrastrukture stadiona. Predsjednik UO NK Bosna Visoko, Nermin Kadrić, za naš portal najavio je da će u klubu krenuti uskoro u izgradnju istočne tribine stadiona “Luke”, a danas se na zvaničnoj Facebook stranici NK Bosna Visoko pojavila i potvrda o tim klupskim aktivnostima, u kojoj predsjednik UO NK Bosna Visoko, Nermin Kadrić, kazuje da već sljedeće sedmice kreće izgradnja tribine.

Foto: Facebook/NK Bosna Visoko

Prema postojećim planovima, izgradnja nove tribine (sadašnje stajanje) po UEFA standardima kreće sljedeće sedmice.

Pored tribine koja će imati 800 stolica i koja će biti natkrivena u potpunosti, ispod same tribine će se nalaziti popratni sadržaji a to su: svlačionice za gostujuću i domaću ekipu, antidoping soba, ljekarska soba, sudijska svlačionica, press salon, ekonomat, apartmani za igrače, sauna, jacuzzi, restoran i drugi sadržaji.

Predsjednik Kadrić je istakao da izgradnjom ovih popratnih sadržaja će se stvoriti svi neophodni uslovi za razvoj naših nogometaša kao i uslovi za odigravanje BHT Premijer lige i međunarodnih utakmica za mlađe selekcije BiH reprezentacije.” – navodi se na zvaničnoj Facebook stranici NK Bosna Visoko.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *