18/05/2024

Sutra su na rasporedu prvi susreti prvog pretkola Evropske lige, a svoje mečeve odigraće i timovi predstavnici Bosne i Hercegovine u ovom takmičenju.

Jedan od timova koji će BiH predstavljati u drugom po rangu evropskom nogometnom takmičenju je i tim Širokog Brijega, koji će u 1. pretkolu ovog takmičenja svoj dvomeč igrati protiv kazahstanskog tima Ordabasy.

To je bio povod ekipi sa portala sportskevijesti.com da kontaktiramo šefa stručnog štaba Širokog Brijega, Gorana Sablića, te porazgovaramo o šansama tima sa “Pecare” protiv kazahstanskog predstavnika, kao i o ambicijama Širokog Brijega u narednoj sezoni Premijer lige BiH.

Goran Sablić je, inače, danas imao zakazanu konferenciju za novinare, na kojoj naša ekipa, nažalost, nije prisustvovala, međutim, neposredno po završetku iste, ovaj trener korektno je odgovorio na naša pitanja, odnosno, pitanja koja zanimaju naše čitaoce:

 

Kakva atmosfera vlada u taboru Širokog Brijega uoči prvog suseta 1. pretkola Evropske lige na stadionu “Pecara” protiv ekipe Ordabasy iz Kazahstana?

Vrlo dobra atmosfera vlada unutar momčadi. Tri tjedna napornih priprema su iza nas, između ostalog, odigrali smo i jedan kontrolni meč sa Željezničarom, i svakako, spremni smo za ovaj dvomeč.”

 

Koliko dobro poznajete svog protivnika u 1. pretkolu Evropske lige?

Otkako smo saznali s kim ćemo igrati u 1. pretkolu, posmatram i pratim mečeve Ordabasyja. Iskusna su i kvalitetna momčad sa dosta reprezentativaca Kazahstana. Često mijenjaju formaciju i poprilično su fleksibilni.”

 

Susretima 1. pretkola Evropske lige za vas zvanično počinje nova takmičarska sezona. Nas zanima da li smatrate da je Široki Brijeg favorit u duelu 1. pretkola protiv kazahstanskog predstavnika Ordabasyja?

Vidite, oni su prednosti iz dva bitna razloga, i to, prije svega, zbog toga što se njihovo prvenstvo već uveliko igra i oni, samim tim, iza sebe imaju dosta takmičarskih mečeva za razliku od nas. Isto tako, prema stranici Transfermarkt.com, imaju dosta skuplji tim od nas, pa su na osnovu te dvije činjenice, ipak, oni blagi favorit u ovom dvomeču. Međutim, sve to ne mora ništa da znači, mi smo uigrana ekipa, imamo svoje adute, i svakako da nismo bez šansi.”

 

Naše čitace pored evropskog puta Širokog Brijega, također, zanimaju i ambicije kluba u Premijer ligi BiH naredne sezone. Stoga, interesuje nas kakve su ambicije Širokog Brijega u predstojećoj sezoni u okviru najjačeg ranga nogometnog takmičenja u BiH?

Ambicije Širokog Brijega vezane za Premijer ligu naredne sezone su plasman u Ligu za prvaka. Mi slažemo novu momčad korak po korak, i Liga za prvka bi bila, svakako, pomak u odnosu na prošlu sezonu.”

 

Smatrate li da Široki Brijeg treba dovesti dodatna pojačanja u tim za narednu sezonu Premijer lige?

Mi još uvijek tražimo neke pozicije, konkretno, pozicije štopera i krila. U kontaktima smo sa nekim nogometašima, i želimo da sve to dobro provjerimo prije nego što bilo koga dovedemo, odnosno, da oni nogometaši koji dođu budu stvarna pojačanja za klub i da bude to to.”

 

Za kraj našeg današnjeg razgovora, šta biste poručili navijašima Širokog Brijega, popularnim “Škriparima” uoči meča 1. pretkola Evropske lige protv Ordabasyja na “Pecari”, ali i početka naredne sezone u okviru Premijer lige BiH?

Osjeti se pozitivna vibra na relaciji momčad-navijači. Pozivam sve navijače da dođu na ovaj veoma važan susret 1. pretkola, da budu u onolikom broju koliko ih je bilo prošle sezone u revanš susretu finala Kupa BiH i da budu naš dvanaesti igrač, kako sada u pretkolu Evropske lige, tako i u sljedećoj sezoni Premijer lige.”

 

Hvala Vam na izdvojenom vremenu za Sportske Vijesti, želimo vam puno sreće u daljem radu!

Hvala i Vama na pozivu, također, i vama sve najbolje u vašem daljem radu!”završio je današnji razgovor za SPORTSKE VIJESTI, Goran Sablić, šef stručnog štaba Nogometnog Kluba Široki Brijeg!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *