01/05/2024

Kao što je odnedavno poznato, nogometaši Orašja će u predstojeću sezonu u okviru 1. lige FBiH ponovo ući pod dirigentskom palicom trenera Mate Neretljaka koji je u prošloj sezoni bio na čelu ekipe Metalleghea iz Jajca.

Neretljak je jučer održao prozivku popularnih oraških “Labudova sa Save”, a potom je odrađen i prvi trening.

Orašje se u proteklom periodu, pored novog šefa struke, pojačalo i uslugama još dva donedavna člana ekipe Metalleghe-a, a radi se o nogometašima Antoniju Vidoviću i Elvedinu Aletiću, koji su već i ranije nastupali za Orašje, te Stanoju Jovanoviću, koji također, dolazi iz tima iz Jajca.

Također, kako se navodi iz kluba, u toku su i pregovori sa Matijasom Pejićem, koji je posljednju polusezonu proveo u NK Travnik.

Što se odlazaka nogometaša iz ovog kluba tiče, a koji su za Orašje nastupali u sezoni iza nas, važno je reći da je većina prošlosezonskih igrača ostala u timu, te da su do sada samo tri nogometaša napustila redove “Labudova sa Save”.

Iz kluba navode da će još nekoliko noih nogometaša u narednom periodu pojačati Orašje, što znači da će ovaj tim ravnopravno konkurisati timovima koji su najavili borbu za sami vrh tabele u 1. ligi FBiH naredne takmičarske sezone.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *