01/05/2024

Nogometni klub TOŠK iz Tešnja zvanično je započeo pripreme za novu takmičarsku sezonu, odnosno, sezonu 2017/18.

Jučer u 18:00 sati na stadionu “Luke” obavljena je prozivka koju je izvršio šef stručnog štaba Igor Remetić, a potom je održan i prvi trening.

Ovaj tešanjski klub, u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su se takmičili u okviru 2. lige FBiH – grupa Centar, a gdje su po završetku sezone zauzeli prvo mjesto, te izborili plasman u 1. ligu FBiH, u novu sezonu, prema najavama iz klupskog rukovodstva, ulaze sa kosturom tima iz sezone iza nas, te uz nekoliko novih imena koja su došla u TOŠK, a kao najzvučnije pojačanje, sigurno je nekadašnji nogometaš Čelika i Rudara iz Kaknja, Zlatan Gafurović, koji je u redove ovog kluba došao iz Hrvatske, tačnije, iz ekipe Zmaj iz Makarske.

Što se dodatnih eventualnih pojačanja tiče, iz TOŠK-a navode kako su svi slobodni, a kvalitetni, nogometaši dobrodošli u klub, te da će s onim nogometašima koji na probi skrenu na sebe pažnju biti potpisan i zvanični ugovor.

Klupske ambicije TOŠK-a u predstojećoj takmičarskoj sezoni su, kako dalje navode iz ovog kluba, prije svega, da budu što je više moguće konkurentan tim svim ostalim klubovima u 1. ligi FBiH, s obzirom da je, kako iz kluba navode, velika većina ostalih timova u ligi po pitanju budžeta, u kud i kamo boljoj poziciji u odnosu na tešanjski klub u ovom trenutku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *