01/05/2024

Ovogodišnji Kup Konfederacija u Rusiji ulazi u svoj sami finiš, a danas je odigran susret za treće mjesto između selekcija Portugala i Meksika.

U jednoj dosta sadržajnoj utakmici, koja je ušla i u produžetke, Portugalci su nakon prokreta savladali Meksiko i osvojili bronzanu medalju na ovogodišnjem turniru.

Portugal – Meksiko 2:1

Prvo poluvrijeme je proteklo bez pogodaka, međutim, bilo je šansi, Portugal je u 16. minuti promašio i jedanaesterac, a neprecizan sa “bijele tačke” bio je Andre Silva.

U nastavku susreta, tačnije, u 54. minuti pao je i prvi pogodak na današnjem susretu, a do vodstva od 1:0 dolaze meksikanci, odnosno, nakon jedne dobre akcije po strani meksičkih nogometaša, i upotrebljivog centaršuta u peterac Portugala, loptu u vlastitu mrežu skreće Neto.

Nakon primljenog gola, portugalci su nastavili sa ofanzivnom igrom koja im se isplatila tek u 91. minuti susreta kada Pepe svom timu donosi poravnanje rezultata na 1:1, što je garantovalo produžetke.

U produžetcima Portugal dolazi do potpunog rezultatskog preokreta, i to iz drugog jedanaesterca koji je dosuđen u njihovu korist na današnjem susretu. Loptu je u 104. minuti namijestio još jedan Silva, ovaj put Adrien Silva, i pogodio za 2:1 u korist Portugala u tim trenucima susreta.

Nakon vodstva aktuelnih evropskih prvaka, “zaoštrilo” se na terenu, pa tako u 106. minuti portugalci ostaju sa nogometašem manje na terenu, pošto je drugi žuti, odnosno, automatski crveni karton karton dobio Samedo.

Meksikanci su sa igračem više u polju pokušavali doći do poravnanja, međutim, i oni u žaru borbe ostaju sa deset nogometaša na terenu, odnosno, drugi žuti karton u redovima Meksika u 112. minuti dobija Jimenez.

Do kraja produžetaka terenska inicijativa Meksika, međutim, do pogotka koji bi im donio izjednačenje, ipak, nisu mogli.

U posljednjim trenucima drugog produžetka meksikanci su tražili jedanaesterac i video analizu jedne sporne situacije u šesnaestercu Portugala, ali glavni sudija današnjeg meča nije se obazirao na proteste prvaka Sjeverne Amerike, te je zbog silnih protesta isključio i selektora Meksika, Osoria.

S obzirom da je do kraja drugog prudužetka u tim trenucima ostalo jako malo vremena, ovaj susret se tako završio rezultatom 2:1 za Portugal, odnosno, izabranici Fernanda Santosa ubilježili su pobjedu i osvojili treće mjesto na ovogodišnjem Kupu Konfederacija u Rusiji.

https://www.dailymotion.com/video/x5scev1_all-goals-highlights-portugal-2-1-mexico-02-07-2017_sport

Izvor: Dailymotion

Večeras je na rasporedu i finalni susret na ovom turniru, a sastaju se reprezentacije Njemačke i Čilea.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *