01/05/2024

Večerašnjim finalnim susretom u Saint Petersburgu, između reprezentacija Njemačke i Čilea, završen je ovogodišnji Kup Konfederacija koji se igrao u Rusiji.

Njemačka – Čile 1:0

Početak meča protekao je u znaku čileanaca, međutim, nakon jedne grube greške u zadnjoj liniji izabranika selektora Pizzija, Njemačka dolazi do vodstva u 21. minutu susreta, a strijelac je bio Lars Stindl.

Nakon vodećeg gola “Elfa”, ritam igre je nešto opao, međutim, u posljednjih 15-ak minuta prvog dijela igre, ponovo terenska inicijativa čileanaca, koja do isteka 45. minute, ipak, nije krunisana izjednačujućim pogotkom, a čak je Njemačka iz jednog kontra napada mogla i poduplati vodstvo u posljednjoj minuti prvog dijela igre, kada se “oči u oči” sa čileanskim golmanom Bravom našao Goretzka, međutim, odličnom intervencijom, Bravo spašava svoj tim novog primljenog pogotka, te se na pauzu između dva poluvremena otišlo pri vodstvu Njemačke od 1:0.

U nastavku susreta nešto bolja igra Njemačke u odnosu na prvo poluvrijeme, međutim, ni čileanci nisu usporavali ritam, a od sredine drugog dijela igre bacili su sve karte na napad u nastojanjima da dođu do izjednačujućeg pogotka.

U posljednjih 20-ak minuta susreta potpuna ofanziva selekcije Čilea, međutim, i pored opsade gola selekcije Njemačke, te dosta dobrih prilika za postizanje pogotka, do izjednačenja ipak nisu došli, pa se susret završio rezultatom 1:0 u korist ”Elfa”.

https://www.dailymotion.com/video/x5scudu_all-goals-highlights-chile-0-1-germany-02-07-2017_sport

Izvor: Dailymotion

Njemačka je tako ovom pobjedom osvojila deseto izdanje Kupa Konfederacija, a da stvar bude zanimljivija, ovo je prvi put u historiji ovog takmičenja da je Njemačka savladala u finalu jednog južnoameričkog predstavnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *