05/05/2024

Ekipa Metalleghe-BSI iz Jajca nedavno je počela pripreme za narednu takmičarsku sezonu u okviru 1. lige FBiH, s obzirom da je ovaj klub u sezoni iza nas ispao iz najjačeg ranga bh nogometnog takmičenja, odnosno, Premijer lige BiH, u drugi rang bh nogometnog takmičenja.

S obzirom na ispadanje iz društva najbolji, ovaj tim napšustila je većina nogometaša koji su branili boje ovog kluba prošle sezone, uključujući i prošlosezonskog šefa struke, Matu Neretljaka.

Međutim, tim iz Jajca nakon silnih odlazaka, počeo je da sklapa tim za predstojeću sezonu u okviru drugog ranga bh takmičenja, pa je tako, umjesto Neretljaka, novi šef stručnog štaba postao Romeo Šapina, a stigla su do ovog trenutka i tri nova nogometša na stadion “Mračaj, odnosno, donedavna dva igrača Travnika, i to desni bek, Sanel Kovač, i lijevo krilo Admir Goloman, te centralni vezni nogometaš Ognjen Radulović, koji je u sezoni iza nas branio boje Orašja.

Ekipi sada slijedi dalja konsolidacija redova, što neće biti nimalo lagan zadatak za članove stručnog štaba, s obzirom da je vremena za početak nove takmičarske sezone sve manje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *