02/05/2024

Nogometaši Sarajeva u četvrtak igraju drugu utakmicu 1. pretkola Evropske lige protiv ekipe Zarije iz Moldavije, a rezultat u prvom meču bio je, podsjećanja radi, 2:1 za moldavce.

Tim povodom u prostorijama FK Sarajevo danas je održana konferencija za medije na kojoj su se novinarima uoči meča obratili šef stručnog štaba FK Sarajevo, Mehmed Janjoš, i nogometaš tima iz Titove 38b, Amar Rahmanović:

“Što se susreta u Moldaviji tiče, pa, izgubili smo prvu utakmicu 2:1, odigrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme, a u drugom poluvremenu smo mi bili bolji. Vratili smo se sa onim postignutim pogotkom kojim nam se otvaraju velike šanse za plasman u 2. pretkolo, i učinićemo sve što je do nas da prođemo dalje. Mi se pokušavamo što bolje pripremiti, a i naša skauting služba ne miruje. Želja nam je da prođemo dalje, ali protivnik je zahtjevan, iskusan i zna držati loptu. Treba nam maksimalan napor da ostvarimo dobar rezultat, međutim, uvjeren sam da mi to možemo. Imamo problem s Ahmetovićem koji radi ultrazvuk prednje lože, a ja nisam optimista po tom pitanju s obzirom na to da je izašao poslije treninga i osjećao bolove. Ako ne bude spreman, morat ćemo tražiti nova rješenja, koja mi svakako i imamo.” – u obraćanju prisutnima obrazložio je Janjoš.

Nakon šefa struke FK Sarajevo, Mehmeda Janjoša, prisutnima se obratio i nogometaš ovog tima, Amar Rahmanović:

Bit će čudno izaći prvi put pred našu publiku, ali vjerujem da će to proći u najboljem redu. Očekujem da prođemo dalje, moramo juriti gol, ali ako uđemo u utakmicu kao u drugo poluvrijeme u Moldaviji, neće biti problema. Moramo se što bolje spremiti i dati maksimum.” istakao je Rahmanović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *