02/05/2024

Do početka takmičarske sezone 2017/18 u okviru 2. lige FBiH – grupa Jug ostalo nešto više od mjesec dana, a situacija u nekadašnjem Premijerligašu iz Jablanice, a danas članu trećeg ranga takmičenja u BiH, poprilično je teška.

Naime, nogometaši Fudbalskog Kluba Turbina iz Jablanice još uvijek nisu počeli pripreme za novu sezonu, a nepoznato je da li će se, i eventualno kada to uopšte desiti.

Također, nije poznato niti ko bi mogao održati prozivku, a isto tako, niti ko bi se mogao odazvati.

Nekadašnjeg člana Premijer lige Bosne i Hercegovine po zvršetku prošle sezone, napustili su gotovo svi iskusniji kvalitetni igrači, prije svega, zbog neizmirenih finansijskih obaveza prema njima od strane klupskog rukovodstva.

Također, Turbina je prvi put od svog osnivanja, ugasila predpionirsku, pionirsku i juniorsku ekipu, dok su prošlu sezonu završili samo kadeti ovog kluba, nastupajući u kantonalnoj kadetskoj ligi.

Od izvora bliskih ovom klubu, sportskevijesti.com saznaju da uprava Turbine već duže vrijeme, inače, ne ispunjava finansijske obaveze prema nogometašima ovog kluba, te da ukoliko dođe do potražnje od strane nogometaša onog što im je od strane uprave obećano i što je zarađeno igrama na terenu, rukovodioci kluba im samo obrazlože da ukoliko im se ne sviđa ovakvo stanje, mogu uzeti papire i ići negdje drugo.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *