03/05/2024

Prvog jula zvanično je počeo prijelazni rok na “starom kontinentu”, a slično kao i prethodnih godina, vodeći klubovi iz Engleske Premier League prednjače u dovođenju skupih pojačanja u svoje redove.

Manchester United je do sada doveo švedskog reprezentativca Victora Lindelofa za 35 miliona eura, koliko su ga “Crveni đavoli” platili Benfici, zatim, belgijanca Romeu Lukakua iz Evertona za 85 miliona eura, a u sklopu ovog transfera, u prvacu Liverpoola, odnosno, nova akvizicija Evertona je Wayne Rooney, koji se tako vraća u klub u kojem je i započeo svoju karijeru.

Chelsea je, pored ostalih, zvanično doveo njemačkog reprezentativca Antonio Rudigera iz Rome za 35 miliona eura.

Liverpool se, također, pojačao iz redova Rome, odnosno, doveo je u svoje redove egipatskog reprezentativca, Mohameda Salaha, za 42 miliona eura.

Manchester City ovog ljeta doveo je, između ostalog, desno krilo Bernarda Silvu iz Monaca za 50 miliona eura, te golmana Edersona iz Benfice za 40 miliona eura.

Arsenal je doveo reprezentativca Francuske Alexandre Lacazettea za 53 miliona eura, te reprezentativca Bosne i Hercegovine, Seada Kolašinca iz redova njemačkog Schalkea kao slobodnog igrača.

Kao što se vidi, poprilično se zahuktava borba između najbogatijih engleskih klubova ko će u narednu sezonu zvanično ući sa jačim i skupljim igračkim kadrom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *