29/04/2024

Zvornik je nedavno dobio status grada, a sportski kolektiv sa najdužom tradicijom fudbalski klub Drina se približava statusu seoskog kluba, piše zvornicki.ba.

Kako dalje navodi isti izvor, u klubu je trenutno opšte rasulo i jedini koji su ostali da rade su treneri iz omladinskog pogona, oni su nedavno imenovani za stručni štab prvog tima.

Predsjednik Jelenko Vasić i sportski direktor Milan Đokić podnijeli su ostavke, a u isčekivanju je Skupština kluba FK Drina Zvornik. Skupština bi trebala prihvatiti izvještaje o dosadašnjem radu, kao i podnijete ostavke ili  odbiti, pored toga obavezna je predložiti i imenovati novo rukovodtsvo, plan i rad kluba u narednom periodu.

Imenovanje Ace Kostića za šefa stručnog štaba prvog tima i prvog mu saradnika Velje Cvijetinovića sa oduševljenjem je prihvaćena u gradu jer to znači da će zvornička djeca napokon dobiti pravu priliku da pokažu svoj talent i znanje stečeno u omladinskim selekcijama kluba sa najdužom tradicijom u Podrinju.

Nažalost dobra vijest je ubrzo popraćena poprilično lošim vjestima i to da dva čovjeka koja su najviše vukla u proteklom periodu podnose ostavke, ne vide se novi tegljači, fudbaleri odlaze, pripreme ne počinju, Skupština se ne održava.

Alumina je prema riječima sportskih radnika u gradu prekinula svaki vid finansiranja sportskih kolektiva Zvornika pravdajući to stečajem u kojem se nalaze.

Sve ovo izazvalo je lavinu špekulacija u zvorničkoj čaršiji od toga da je ovo posljednji korak ka gašenju kluba da bi se tu izgradio novi poslovno-stambeni objekt do toga da se sprema potpuni preporod kluba i borba za povratak u društvo najboljih gdje je Zvorniku i mjesto.- navodi se na stranici zvornicki.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *