28/04/2024

Nogometaši Slavije iz Istočnog Sarajeva još uvijek nisu krenuli sa pripremama, pošto se trenutno ne zna ni ko je uopšte nogometaš Slavije, s obzirom na to da su pod ugovorom ostala samo dva igrača, japanski defanzivac Tanaka Soiširo i francuski napadač Gi Gi Lema, dok su svim ostalim igračima ugovori istekli, te je veliki broj igrača je napustio klub.

Pored brojnih odlazaka nogmetaša iz ovog kluba, i šef struke Slavije odnedavno je bivši, pošto je Milomir Odović, koji je tim vodio prošle sezone, prešao u redove gradskog rivala Željezničara.

Kako saznaju sportskevijesti.com, zainteresovani da preuzmu klupu Slavije su i bivši treneri ovog klupa, Dragan Radović koji je prošle sezone vodio sarajevski Olimpic, te Milan Gutović koji je vodio seniore i kadete Slavije.

Bez obzira ko bio novi trener ovog kluba, definitivno će imati mnogo posla oko sastavljanja tima za novu sezonu.

Ono što je jasno jeste da Slavija, evidentno, uveliko zaostaje za ostalim klubovima u 1. ligi RS, pošto je većina timova u drugom rangu takmičenja u BiH krenula sa pripremama za novu sezonu.

Kako sada stoje stvari, trenutna situacija u ovom nekadašnjem osvajaču Kupa Bosne i Hercegovine, i učesniku pretkola Evropske lige, vodi ka još jednoj izuzetno teškoj sezoni, a novi predsjednik kluba, Ljubiša Ćosić, imaće izuzetno težak zadatak na putu ka oporavku jednog od najstarijih bh nogometnih klubova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *