03/05/2024

Vodeće svjetske kladionice izbacile su koeficijente za revanš utakmice 2. pretkola Lige Evropskih prvaka i revanš mečeve 2. pretkola Evropske lige, odnosno, koeficijente za takmičnja u kojima učestvuju, između ostalog, i tri kluba iz Bosne i Hercegovine.

Tako je prema koeficijentima vodećih svjetskih kladionica u revanš susretu 2. pretkola Lige prvaka koeficijent na pobjedu prvaka Slovenije, ekipu Maribora protiv prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog iz Mostara, “samo” 1.45, na neriješeno je koeficijent 4.10, dok je na pobjedu Zrinjskog koeficijent čak 8.50, što znači da je, ako je vjerovati vodećim svjetskim kladionicama, Maribor na ovom susretu apsolutni favorit za pobjedu i siguran prolaz dalje.

Što se tiče koeficijenata u revanš mečevima 2. pretkola Evropske lige, ni tu bh predstavnici nisu favoriti. Tako je koeficijent na pobjedu švedskog AIK-a protiv sarajevskog Željezničara “samo” 1.45, na neriješeno je 3.80, dok je na pobjedu Željezničara koeficijent 7.50, što nadalje znači da i pored 0:0 na “Grbavici”, Željezničar, ako je suditi po ovim koeficijentima, ima vrlo male izglede da se plasira u narednu rundu takmičenja.

Široki Brijeg je napravio dobar rezultat u prvom susretu 2. pretkola Evropske lige na gostovanju u Škotskoj protiv ekipe Aberdeena, međutim, unatoč dobrom rezultatu za tim sa “Pecare”, vodeće svjetske kladionice i dalje ne vjeruju u prolaz bh predstavnika. Tako je na pobjedu Širokog Brijega u uzvratnoj utakmici na domaćem terenu protiv Aberdeena koeficijent 3.20, na neriješeno je 3.30, dok je na pobjedu škotskog tima koeficijent samo 2.10

Kada se pogledaju svi koeficijenti na uzvratnim mečevima 2. pretkola Lige prvaka i Evropske lige u kojima igraju bh timovi, zaključak je da su predstavnici Bosne i Hercegovine apsolutni autsajderi na ovim revanš susretima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *