03/05/2024

Na memorijalnom turniru “Galib Mujčić” u Vitezu, gdje su pored domaćina i organizatora turnira FK Vitez, učestvovale još i ekipe iz Premijer lige BiH, Čelik i Mladost iz Doboja kod Kaknja, te prvoligaš Rudar iz Kaknja, danas su na rasporedu bili finalni susret i suret za treće mjesto.

U finalu turnira snage su odmjerili Čelik iz Zenice i Rudar iz Kaknja, a Zeničani su slavili rezultatom 2:0, i osvojili ovaj memorijalni turnir.

Strijelci za Čelik bili su Aldin Šišić, koji je Zeničanima donio vodstvo od 1:0, i novajlija na “Bilinom Polju”, German Kuoadio, koji je stavio tačku na ovaj susret, pogodivši za 2:0 i ovjeru pobjede izabranika Kemala Hafizovića.

Čelik je osvajanjem ovog turnira najavio neke bolje dane, a ubrzo ekipu očekuje i start Premijer lige BiH u kojoj je cilj biti što konkurentniji svim ostalim timovima najjačeg ranga takmičenja u BiH.

U susretu za treće mjesto Premijerligaš Mladost iz Doboja kod Kaknja očekivano je savladala drugoligaša Vitez rezultatom 2:0, a strijelci za Mladost su bili Arežina i Aganspahić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *