02/05/2024

Nekadašnji član Premijer lige BiH, ekipa Posušja, čini se izlazi iz velike krize u koju je ovaj tim upao.

Nakon niza negativnih stvari koje su zadnjih sedmica, pa i mjeseci zadesile klub sa “Mokrog Doca”, odnosno, ekipu Posušja, o čemu su sportskevijseti.com već pisale, u petak navečer klub je dobio novog predsjednika.

Nadzorni odbor Posušja ostao je isti kao u prošlom sazivu, samo je doskorašnjeg predsjednika Darija Sesara, na čelu kluba zamijenio Damir Jurišić.

Jurišić je, inače, član NS FBIH i on će probati sa svojim kolegama i mladim ljudima uvesti promjene u ovog nekadašnjeg člana elitnog razreda bh nogometa.

Također, odlučeno je da šef stručnog štaba Posušja ostaje Leo Slišković, koji je sa ekipom napravio dosta dobar rezultat u sezoni iza nas.

Glavni cilj kluba u narednom periodu je postaviti omladinski pogon na zdrave noge i privući što više privrednika koji bi ulagali u ovaj klub.

Važno je istaći i podatak da su u toku današnjeg dana rješena i klupska dugovanja, odnosno, isplaćene su tri zaostale plate svim nogometašima, trenerima i ostalim ljudima u klubu.

Danas će zvanično započeti i pripreme za novu takmičarsku sezonu, a prozivka će biti održana danas u 18:00 sati na stadionu “Mokri Dolac”.

O trenutnom igračkom kadru Posušja više detalja znazi će se danas nakon 18 sati kada bude ovbavljena prozivka, i kada bude poznato koji igrači će se odazvati pozivu trenera Lea Sliškovića.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *